Kızlar acil et yemeği tarifi lütfen :)

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve gulizgul tarafından 8 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    8 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  1. gulizgul

    gulizgul gulizgul.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.581
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Sizden et yemeği tarifi istiyorum bugün eşim dana eti almış ilk defa yapacam nasıl yapılır bilmiyorum.fırındamı yapsam nasıl yapsam bide bu tavuk gibi hemen pişmezde çiğ kalmasından korkuyom kızlar kaç saat pişirdiğinizide yazarmısınız. şimdiden tşk ler...kaydirigubbakcemile5
     
  2. 8 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  3. ZARACI

    ZARACI Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.300
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    ben bugün iskender yapıyorum canım ince ince doğranmış etleri düdüklüye koydum.üzerine 1 çay bardağı su ekledim azda sıvıyağve tuz.ocağa koydum kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 20 dk daha pişirdim.piştikten sonra kapağı açıp üzerine baharat atıp kavurdum hafif kızardılar.tabağa küçük doğranmış kebap pidelerini koydum üzerine tereyeğ,onun üstüne sıcak etler onun üztine salçalı tereyağlı sos döküyorum yanına yoğurt ve salata istesen pilavda yapabilirsin.harika biz çok severek yiyoruz.tavsiye ederim eğer hala bişey yapmadıysan.
     
  4. 8 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  5. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    ben eti pek sevmem yutmakta zorlandığım için ama bu yumuşacık oldu ve güzel yedim



    MALZEMELER

    1 kg kuşbaşı et
    2 adet patlıcan
    2 adet kabak
    2 adet havuç
    3 orta boy patates
    1 adet kırmızı sivri biber
    4-5 adet sivri biber
    1 büyük baş sogan
    5-6 diş sarımsak
    yaklaşık 2 y.k salça


    kuşbaşı etleri yağda azcık soteliyoruz. ayrı bir tavada soğan ve havuçlarıda soteliyoruz. patlıcanları alaca soyuyoruz tuzlu suda bekletiyoruz.kabakları isteğe göre çizebilirsiniz ben kabuklu koydum.patateside soyuyoruz sebzeleri iri doğrarsak iyi olur çünkü 3 saat pişirdim ben sebzeler eriyor yoksa.sarımsakları ve biberleride doğruyoruz. ben hepsini ayrı ayrı tabaklara hazırladım ilk önce güvece dizmesi kolay olsun diye. en alta etin yarısını, üzerine soğan ve havuç,sarımsak patateslerin hepsini,birazda diğer sebzelerden koydum. sonra kalan eti onların üzerine en üstede kabak ve patlıcanın kalan kısmını ve kalan diğer sebzeleri ekledim. en üste azcık salçalı su yapıp koydum. tabi tuzunu aralarına serpiyoruz. güvecin ağzını folyo ile iyice kapattım ve 200 derecede 3 saat pişirdim. gerçekten çok güzel oldu. yapanlara afiyet olsun.


    [​IMG]

    [​IMG]
     
  6. 11 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  7. gulizgul

    gulizgul gulizgul.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.581
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    tşk ederim arkadaşlar..
     
  8. 11 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  9. nazlxix:)

    nazlxix:) Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    74
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    gulizgül hanım benim bi tarifim vr yumuşacık oluyor

    etleri düdüklü tencereye alıyoruz üzerine domates soğan biber doğruyoruz tuzunu ve 1 su bardağı su koyup düdüğü kapalı şekilde kısık ateşte tısladıktan sonra yarım saat veya ete göre pişipo pişmediğne bakıp pişiriyoruz bizzimkiler çok seviyolar
     
  10. 11 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  11. gulizgul

    gulizgul gulizgul.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.581
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    çok tşk ederim nazlı hanım tarifinizi deneyecem...