Kızlar Bir Bakar mısınız?

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve reyyan6380 tarafından 13 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : reyyan6380
  1. reyyan6380

    reyyan6380 4.sınıf olduuukkk :) Pro Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.275
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    Malum piyasadaki et ve et ürünlerine güven olmuyor,ben bir pastırma tarifi buldum,mutlaka deneyeceğim.Sucuk zaten evde yapılması gereken birşey.Dikkat etmek lazım.Gelelim pastırmaya:

    Etinizi kaplıyacak miktarda çemen.

    Bol miktarda sofra tuzu

    1 Kilogram kontrafile et


    1 kg aldığınızı farzedelim, etin yağlarını zevkinize göre alın, eti bir tepsiye yatırın, etin alt ve üst kısmını ince tuz (sofra tuzu) ile kaplayın, tuz ile o kadar kaplamalısınız ki et görünmemeli, daha sonra bu etin üzerine bir mermer kapatın, sıkıca koli bantları ile sarın. Evinizde serin bir yere veya buzdolabınızı meyvelik çekmecelerinden birini çıkartarak tepsiyi buraya yerleştirin.Tepsi eğik olmalıdır çünkü tuz yardımı ile et fazla miktarda su kaybedecektir. Tepsinin altına bu suyun birikebileceği bir kap koyun.

    İlk günlerde et çok su kaybedecektir. Bu suyu fırsat buldukça dökün, fazla bekletmeyin.

    2 güde bir eti çevirin (alt-üst biçiminde), tuzlama işlemini tekrarlayın, etten su gelmeyene kadar buna devam edin. Tuzlama olayından sakın korkmayın, bol bol tuz unutmayın. (Tuz torbasından boca edin)

    Su gelmesi kesildikten sonra et kahverengi bir görünüm alacaktır, bu doğru yolda olduğunuza işarettir. Bir su dolu kap içinde eti yaklaşık 2 gün bekletin, burada amaç fazla tuzun etten ayrılmasıdır. Suyu sık sık değiştirin.

    Daha sonra eti bir ip yardımı ile serin bir yere asın ve 1 gün kurutmaya bırakı, serin yeri olmayanlar bu işlemi buzdolabında yapabilirler.

    Artık ete çemen sürme zamanı gelmiştir, çemeni ister kendiniz yapın ister dışarın zevkinize uygun olanı alın, çemeni sürerken elinize plastik bir eldiven giyerek ve eldiveni hafifçe ıslatarak çemeni sürmek çok daha kolay olacaktır.

    2 günlük bir bekleme ve kuruma zamanından sonra mükemmel bir pastırma olacak, 2 gün sonunda pastırmayı nylon folyoya sarın ki fazla kurumasın.1 haftada etin suyu kesiliyor, 2 gün suda bekleme, 1 gün kuruma, 2 gün çemen ile bekleme.....13 günde hazır olur.:teytey:


     
  2. 13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : reyyan6380
  3. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    mutlaka denemeliyim ama o eti nerden bulabilirim onu düşünüyorum marketlerde var mıdır acaba
     
  4. 14 Kasım 2009
    Konu Sahibi : reyyan6380
  5. reyyan6380

    reyyan6380 4.sınıf olduuukkk :) Pro Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.275
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    Bulunur herhalde,hayvanın sırt etinden olacak-sen de biliyorsundur gerçi
    -