kızlar pizza hamurunu tutturabilen varsa tarif yazsın lütfen

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve gulcan_kars tarafından 23 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : gulcan_kars
  1. gulcan_kars

    gulcan_kars Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    46
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    ya evde pizza yapıyorum ama ya pişirken hamur çok kuru oluyor yada çok kalın oluyor bi türlü pizzacılarda yapılanlar gibi yapamıyorum yapabilen varsa lütfen tarif yazsın
     
  2. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : gulcan_kars
  3. DisiAnka

    DisiAnka 26 Ağustos ♥ ♥ Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.811
    Beğenildi:
    10.095
    Ödül Puanları:
    198
    evet ben de sahurda yapayım dedim kenar hamuru kurabiye gibi oldufisfisfis nedir acaba püf noktası?
     
  4. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : gulcan_kars
  5. gulcan_kars

    gulcan_kars Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    46
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    kızlar yardımmmmmmmmmmm
     
  6. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : gulcan_kars
  7. berkesel

    berkesel berkem seni çok seviyorum Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    563
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    benım tarıfım söle ve süreklide yapıyorum cokda güzel oluyor. vereyım istersenız degerlendırın ama ben bunu tepsısıne göre 2 tepsıye göre ayarlıyorum

    yarım su bardagı süt
    yarım su ba. su
    yarım su ba. sıvıyağ
    1 paket yaşmaya
    1 yemek kasıgı şeker
    1 tatlı kasıgı tuz
    aldıgı kadar un

    süt ve su ılık olsun
    yarım kasık salcayı hamurun üzerıne yedır

    size bir püf nokta ilk önce mayayı sütte erıtın sonra dıgerlerini karıstırın

    ay benımde canım cektı oruc oruc

    afiyet olsun
     
  8. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : gulcan_kars
  9. gulcan_kars

    gulcan_kars Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    46
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    peki un normal un mu kullanıyosun
     
  10. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : gulcan_kars
  11. berkesel

    berkesel berkem seni çok seviyorum Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    563
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    evet normal un kullanıyorum hamuru yumusak ele yapışmıcak sekılde olcak.ve tepsıye ınce ser...
     
  12. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : gulcan_kars
  13. reyyan6380

    reyyan6380 4.sınıf olduuukkk :) Pro Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.275
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    merhaba gülcan,benim kullandığım bir tarif var,maya yok,çok severek ve beğenerek yiyoruz,çok amaçlı bir hamur tarifi,istersen verebilirim
     
  14. 24 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : gulcan_kars
  15. DisiAnka

    DisiAnka 26 Ağustos ♥ ♥ Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.811
    Beğenildi:
    10.095
    Ödül Puanları:
    198
    tarifi verebilir misin? bir de onu denerim a.s
     
  16. 24 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : gulcan_kars
  17. esoess

    esoess kocasına ve kızına aşık.. Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.617
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    1 su bardak ılık süt arttırabilirsin
    125 gr terayağ yani 250 grlık yağın yarısını katıyorum
    1 çorba kaşığı şeker
    1 tatkı kaşığı tuz
    1 paket maya dr outkerin
    ve aldığı kadar un hepsini karıştırıp ele yapışmayacak bş hamur elde ediyoruz
    yarım saat mayalandıktan sonra ben kelepçeli kalıbın altına yapıyorum tam pizza botunda oluyo normal tepsiyede yapabilirsin 2 tane çıkıyo bu hamurdan üstüne acılı ketçap sürüyorum ve istedğim bütün malzemeler

    süper güzel bi hamur oluyo
     
    Son düzenleme: 24 Ağustos 2010
  18. 25 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : gulcan_kars
  19. DisiAnka

    DisiAnka 26 Ağustos ♥ ♥ Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.811
    Beğenildi:
    10.095
    Ödül Puanları:
    198

    teşekkürler bunu da not alıyorum hemena.s.