Kızlar recellerim bozuluyor,bir puf noktası mı var? :(

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve nese_plamudu tarafından 18 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  1. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Arkadaslar yaz sonunda vişne,havuc,elma,seftali ve cilek receli yaptım,güzelce kavanozladım kaldırdım.Fakat cilek ve vişne sapasaglam digerlerinin ustunu kuf kaplamıs.Neden oldu boyle olmaması ıcın soyle yap diyeceginiz bi puf noktası var mı bu recel işinin?:eek:klava:
     
  2. 18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  3. BarbunyaPilaki

    BarbunyaPilaki Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    Canım reçeli yaptıktan sonra kavanozun ağzına bir tül koyup güneşte beklet o zaman bozulmuyor.

    Bozulan reçellerinide üstündeki küfleri alıp temiz kısmını tekrar kaynatıp kavanoza bırak birde ıslak kaşıkla alma reçeli diyebileceğim bunlar umarım işine yarar.
     
  4. 18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  5. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    cok teskkur ederim canım birde dedigin gibi denicem opuyorumnanaktan
     
  6. 20 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  7. ozlem28

    ozlem28 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    830
    Beğenildi:
    44
    Ödül Puanları:
    108
    benimde siyah üzüm marmelatı vardı kavanozu açtım fakat dışarıda saklıyordum.sanırım dolaba koymam gerekiyormuş. oyüzden ekşimiş. bende aynı şekilde kaynatsam tekrar kullanabilirmiyim?yoksa çöpemi atmam gerekiyor?
     
  8. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  9. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    reçellei sıcak sıcak kavanozlara koyun, çok sıkı bir şekilde kapaklarını kapatın.büyük tepsi yada leğen içine ters bir şekilde(tepetaklak) koyun. yarım gün sonra hızlı hızlı düz olarak çevirin.bu sayede vakum gerçekleşir ve hava girmez,dolayısıyla küf ve mantar oluşmaz yani bozulmaz.

    pişirirken limon tuzu kullanın. daha çok kaynatın. su oranı fazla olursa sonradan bozulma olabilir.
    ek bilgi özellikle vişne, kayısı gibi meyvelerin reçelleri çok akışkan olur, çilek reçeli gibi ekmek üztünde güzel durmazlar. bunun için reçel yaparken elma çekirdeği veya ayva çekirdeği katın.
     
  10. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  11. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    canım reçeli bende arkadaşın dediği gibi sıcakken koyup kapağını kapatıp hemen ters koyuyorum.ve tersten saklıyorum serin bir yerde.kullanacağım zaman düz haline çeviriyorum.
    hiç bir şekilde olmuyor küf..
     
  12. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  13. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    saolun kızlar ben ters cevirmiyodum hiç belki de ondan oldu 4-5 koca kavanoz dolusu attım ya yazık oldu :gitme:
     
  14. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  15. MerveKondu

    MerveKondu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    394
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    Güzelim üzerine şekerine koyup bir müddet bekletip kaynatmaya koyduğunda,kaynadıktan sonra içine toz limon tuzu ilave edip karıştır ve üzerinde toplanan köpükleride kevgirle al (limon tuzu küflenmeyi önlüyor,özellikle limon yerine onu kullan) ben bu şekilde yapıyorum,uzun süre kalsada hiç küflenmiyor....
     
  16. 24 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  17. butterflys73

    butterflys73 Tek Bayrak Tek Millet Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    654
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bence kaynatma sürenle alakalı bir durum olabilir , ben reçeli 40-45 dakika kaynatırım ..... bi de limon tuzunu ya da limonunu iyi ayarlaman lazım , çok az olursa reçelin durmaya gelmez .... saklarken de güneş ve ışık almayan bir dolapta saklamanı tavsiye ederim .
     
  18. 24 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  19. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    cok saolun kızlar ya dedıklerınızı tek tek yapıp oyle denıcem ,bu sefer de olmazsa bende bı becereksızlık var demektır kaydirigubbakcemile3