Klasik Un Kurabiyesi (Resimli)

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Libyana tarafından 12 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    12 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Un kurabiyesini bilmeyenimiz yoktur.
    Klasikleşmiş ve hayır diyemeyeceğimiz bir tat..
    Çayın ve sütlü kahvenin yanına o kadar yakışıyor ki..
    Bu da bizim tarifimiz naçizane;bilindik bir çeşit olsa da her defasına beğenilip tarifi sorulmuştur ben de sizlerle paylaşmak istedim buyrun..



    1 paket oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
    1 çay bardağı kadar sıvıyağ
    1 su bardağı dolusu pudra şekeri (şekerli seviyorsanız miktarını bir buçuk su bardağı yapabilirsiniz..)
    4 bardak un
    (Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda olmalı un miktarını bir bardağa artırabilirsiniz)
    5-6 silme kaşık nişasta
    üzeri için:KK70:ilerseniz pudra şekeri.

    Yağ ve şekeri iyice yoğurun pürüzsüz bir hale gelmeli daha sonra elediğiniz unu yavaşça ekleyin ardında nişastayı katın.Hamuru iyice yoğurun mümkünse mermer tezgah üzerinde.(hamurun püf noktası budur.)
    Daha sonra hamurdan büyük parçalar alarak rulo yapın 1-1;5 parmak genişliğinde olacak..
    Ruloları ikişer parmak ara ile verev şekilde kesin.
    Yağlı kağıt serilmiş tepside (veya yağlanmış tepside) 160 derecede 15-20 dk kadar pişirin.
    Kızarmadan fırından alın.(beyaz kalmalı)
    ılıyınca dilerseniz pudra ile servis yapın afiyet olsun
    not:pişirme süresi fırınınıza bağlıdır.
    sık sık kontrol edin kızarmasın üzeri.
     
    Son düzenleme: 16 Haziran 2010
  2. 12 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. 12 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. bozo85

    bozo85 Banane, sanane:) Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    20.417
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    198
    becerikli hatunun halide başka olur ya harikasınn
     
  6. 12 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. bozo85

    bozo85 Banane, sanane:) Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    20.417
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    198
    bak ben hepsini aynı anda yoğuruyordum demek püf noktası varmış CADIARZU
    unu elemiyordum bubdab sonra eliyerek yapıcam
     
  8. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine saglik libisim harika gorunuyo daaaa
    bu kurabiyeyi kim issirdi nan oylekaydirigubbakcemile3 oksam bizim afroditmi isirdi hee:jeyyar:
     
  10. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. bahar82

    bahar82 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    405
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    canim ellerine saglik cok severim un kurabiyesini ama simdiye kadar hic tutturamadim benimkiler hep yayilip biskuvi gibi oldu son kez senin tarifini denicem insallah senin yaptiklarin gibi guzel olurlar
     
  12. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Çok teşekkürler Bozo;evet elersen inşallah daha güzel sonuç elde edersin .yerimseniben
    :kedi: kim ben mi ısırmışım :kedi:
    kuru iftira..


    İnşallah güzel olur bahar82.
    Kurabiyeler ya tereyağı fazla unu az ise yayılırlar yahut ısıtılmamış fırında pişirilirse.
    un miktarı ne az ne çok olmalı - 4 su bardağı kafi nişasta da var zaten muhtevasında.
    Umarım dener ve beğenirsiniz.
    Kolay gelsin
     
  14. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Ellerine saglik canim.Cok güzel görünüyor.Canim cekti vallahi.
     
  16. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Teşekkürler gülüm;* beğenmene sevindim..
    iftar sonrası buyrun beraber yiyelimŞeniz
    çaya bekleriz.
     
  18. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. yalnizkatip

    yalnizkatip kocişimi çok seviyorummm, Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    452
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bizde bunu evde severek yapıyoruz ve yiyoruz :)) ama ben içine ekstra vanilin koyuyorum kokusu daha güzel oluyor bayılıyorum vanilin kokusuna ...