Kle (Resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Sersoy tarafından 10 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  1. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Antakya dan harika bir tat daha...

    Unun içine bütün malzemeleri katıp iyice yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.

    Yarım kilo un
    1 paket kuru hamur mayası 2çay kaşığı çörek otu,
    2 çay kaşığı rezene çekilmiş olarak
    hamuru açmak için tereyağı ve zeytinyağı karışımı
    az tuz

    Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapıp yağla iyice açıyoruz bir ucundan tutup kaldırıp kıvırıyoruz
    bezeler bitince üzerine susam serpip tepsiye diziyoruz gene yağla üzerine az az bastırıp 200derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
    Yağlı olur zannetmeyin asla yağlı olmuyor.
    Afiyet olsun.
     
  2. 10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  3. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
  4. 10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  5. Cemre

    Cemre Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.610
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    ellerinize sağlık gerçekten güzel bir tarif içine başka malzemede koyulabilirmi acaba
    birde rezeneli birşey hiç yemedim kokusu hamurda nasıl oluyorki
    teşekkürler
     
  6. 10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  7. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canım tarifin özelliği bu.. başka şeylerde koyabilirsin tabi ama o zamanda bambaşka bişey olur
    bence rezeneli dene pişman olmazsın yerimseniben
     
  8. 11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  9. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    eline sağlık sersoyum cokacimcoook
     
  10. 11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  11. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Afyet olsun tatlım Şeniz
     
  12. 11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  13. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine saglik canim ismini hic duymadim
    kulce diyince hani derlerya kulce altin o geldi aklima :) :)
     
  14. 11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  15. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canım zeten adını kulçe altına benzediğinden dolayı almış.. bakma benim fırında böyle pek kızarmadı.. aslında memlekette bunu koca tepsilerle yapıp taş fırınlara gönderirlerdi pişmesi için.. yani normalde altın gibi kızarır yerimseniben
     
  16. 11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  17. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    himmmmmmmm demekki dogru aklima gelmis
    yok bence bukadar kizarmasi iyi
    dedigin gibi koy firinlarinda daha fazlakizarir oh valla mis gibi olur koylerde yapilan hersey
     
  18. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  19. duygu2008

    duygu2008 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.141
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    hharika görünüyorr...