klk hazrlklar***

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Adesss tarafından 28 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  1. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    arkadaşlar bu başlıkda istedimki kış için yaptığmız hazırlıkları paylaşalım hem fikir ve yardım olur.
     
  2. 28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  3. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    ben tazefasülye dometesle kavurup dolaba koyuyorum.domatesi ince ince doğrayıp kaynatıp küçük kavanozlara koyuyorum.yemeklere iyi oluyor.ayrıca domates ve bireri kavurup kavonbozlara koyuyorum menemenlik olarak.bu sene yaprak koycakdım amagec kaldım malesef haşlayıp dondurucuda güzel oluyor.yağlık biberi sarmısakla kavonozlara koyucam.ayrıca közleyip dondurucuya atıcam.şimdilik aklıma gelen bunlar ark
     
  4. 28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  5. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    mısır haşlayıp poşetlycm ve dondurucuya atıcam hadi ark sizin hazırlıklarınız nerde
     
  6. 28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  7. stelina

    stelina Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    mısırı haşlamadan koyuyorum ben.çıkarınca taze gibi oluyor
     
  8. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  9. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
     
  10. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  11. maviscik

    maviscik Sabir;herkesden biraz dah Üye

    Katılım:
    24 Mart 2008
    Mesajlar:
    203
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    misir haslanmadan dondurucuya koymak daha guzel
    yaglik biber nasil oluyor bilmiyorum ama aci biber varya sarimsak domatesle ezme gibi yapip kovanozlara koyunca yemeklerin yaninda iyi gidiyor
     
  12. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  13. stelina

    stelina Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    evet koçanıyla koyuyorum mısırı
     
  14. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  15. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    kırmızı (yağlık)bibieri közleyerek kabuklarını cıkarıyorum sonta iride dogruyrm içine bol sarmısak ve zeytnyağ gezdiriyorum öneririm
     
  16. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  17. kokoshatun

    kokoshatun Guest

    domatesleri kaynar suya atıyoruz kabukları soyulcak kıvama gelınce çıkarıyoruz kabuklarını soyup robota atıyoruz sulu bı kıvamı oluyor ardından bi leğene döküp tuz ve eczaneden aldığımız domates ılacını katıp bir gün bekletiyoruz şişelere koyuyoruz bir günde öyle bekletiyoruz çünkü asiti gitmeli yoksa kullanacağımız zaman şişenin ağzını açarken patlıyor heryer domates oluyor=( taze fasulyeleri birazcık haşlarız buzluğa atarız dolmalık biberlerin içini temizler doldurulcak gibi hazırlar içini koymadan buzluğa atarız...! kızlar sakın buzluğa birşeyi kavurup veya pişirerek koymayın biz önceden fasülyeyi domatesle YAĞLA kavurur öyle koyardık fakat bi araştırdık kanser olma riskimiz çok yüksek yağlı olup pişmiş birşey buzluğa koymayınız çıkardığınızda onu tencereye attığınızda tekrer ısındığında kanser olma riskiniz 2 katına çıkıyor..!!!
     
  18. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  19. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    canım böyle bir konu vardı zaten..