Koca nasıl pişirilir

Konusu 'Komik Yazılar' forumundadır ve eylulvebaris tarafından 15 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    15 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  1. eylulvebaris

    eylulvebaris üç melek annesi ... Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.631
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Kocaların çoğu pişirilme sürecinde yanlış işlem gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar.
    Gerçek odur ki bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleri ile dondurarak, bazıları da basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.

    Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez.Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz.


    Koca seçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir.
    Bunun için çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur.Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız.Kendiniz sabırla pişiremeyeceksenizalmaktan vazgeçiniz.

    Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir.Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı canlı pişirilirler.Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler.Onları tencerelerinde tutmak için " görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlamalıdır.

    Sevgi sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır.Kişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur.

    Köpürerek taşması halinde kaygılanmamalıdır.Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.

    Özellikle sirke ve karabiber yerine tatlıcıların öpücük adı altında sattıkları şekreden biraz konulabilinir.Tadına bakarken, hoşgörü,iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir. Ancak bunlar diğer baharat gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır.Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır.Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.

    Böyle pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır.Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır. Bu yolda hazırlanmış koca mutlu bir ömür boyunca tadını korur.(alıntı)
     
    Son düzenleme: 16 Kasım 2009
  2. 15 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  3. nadya83

    nadya83 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2009
    Mesajlar:
    890
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tarıf guzeldı ancak acıklayıcı degıl net bılgıelr ıcermıyor tesk
     
  4. 16 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  5. MaviEge

    MaviEge DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    4.533
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    eşlere bu şekilde tarif yüklenmesini doğru bulmuyorum.katılmıyorum kesinlikle.
     
  6. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  7. cucu35

    cucu35 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2009
    Mesajlar:
    53
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çok açıklayıcı değil
     
  8. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  9. pembehera

    pembehera Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1.450
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    106
    çok hoşmuş :içelim: özellikle pişirirken köpürdüğü zamanlarda ocağı biraz kısmalı (yönlendirmeler karşı tarafı boğucu bir hal almadan yapılmalı) lakin yeni evlenecekler için, seçici olanlarımız için pişmiş erkekler de mevcut. nesilleri günbegün tükense de tadından yenmeyenler asıl onlardır ama ambalajlarında pişmiş ya da pişmemiş yazmamaktadır... ancak açıp bakınca (evlenmeden açılmıyor) pişip pişmediği anlaşılmaktadırsengözlerimebaksanab... pişirme süresi de pişiren elin marifetinden çok malzemenin kalitesine bağlıdır...
    alıntı değildir.
     
  10. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  11. umram

    umram doğmak ölmekle başlar Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    402
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok teşekkür ederim sevgi neşeyle tatlı öpücüklerle dolu koca pişirim tarifine ama biz yumuşak davrandıkça biz sevgimizi belli edince bizi neden değersiz gibi görüyorlar neden bizim anladığımız mutluluk tarifinin bunun olduğunu onlar anlamıyorlar
     
  12. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  13. marjinalfaydali

    marjinalfaydali http://www.ispanak.com.tr Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.143
    Beğenildi:
    51
    Ödül Puanları:
    153
    Bazıları da yapay tatlandırıcı içerir, bi süre sonra gerçek şekerin yerini tutmadığını anlarsınız. Bir de, bunların annelerince GDO'lulaştırılanlarından uzak durmak gerekir. :sinifsinif:
    Bu da alıntı değildir.kaydirigubbakcemile5
     
  14. 20 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  15. pembehera

    pembehera Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1.450
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    106
    çok doğruvereliniortak
     
  16. 20 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  17. shining

    shining Hoş Geldin Bebeğim Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.201
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Canım öyle olmuyor aslında,, bence sen biraz daha fazla önem veriyorsun ona,,, (Bunu söylemek istemezdim )
     
  18. 23 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylulvebaris
  19. talin

    talin Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    4.253
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148