koca pişirme tarifi

Konusu 'Tekrar Konular' forumundadır ve liselim tarafından 16 Eylül 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : liselim
  1. liselim

    liselim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    53
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    :teytey::teytey::teytey:


    Koca Pişirme Rehberi
    Kocaların çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem" gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar.

    Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşla****** bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazıları da basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.

    Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez. Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz. Koca seçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir. Bunun için çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.

    Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız. Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz.

    Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir.

    Kocalar da karides ve ıstakoz gibi canlı pişirilirler. Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler. Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır.

    Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır. Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur. Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır. Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.

    Özellikle sirke ve karabiber yerine tatlıcıların "öpücük" adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir.

    Ancak bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır. Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır. Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.

    Böyle pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır. Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır. Bu yolda hazırlanmış "koca" mutlu bir ömür boyunca tadını korur!
    __________________
     
  2. 16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : liselim
  3. Serce

    Serce mutlu bayramlar;D Pro Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2008
    Mesajlar:
    778
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    a.s.çoook güzel bir tarife benziyor sağol canımcokacimcoook kaydirigubbakcemile3akşama hemen deniycem umarım becerebilirim eh biraz zor bi tarif haliyle:) hadi bakalım bütün hanımlara kolay gelsin veee ellerimize sağlık şimdidenkaydirigubbakcemile5
     
  4. 16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : liselim
  5. netertua

    netertua Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.111
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    ''Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşla****** bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazıları da basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar''.

    çoook güldüm bu ifadeye :)))))

    paylaşım için sağol.
     
  6. 16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : liselim
  7. HeartLess

    HeartLess HUZUR MELEĞİMSİN SEN.. Pro Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.846
    Beğenildi:
    29
    Ödül Puanları:
    198
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.