Kocabaş (Şeker Pancarı, Höngül)(Osmancık)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve suri tarafından 5 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    5 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Osmancık'ta çokça yetişen şeker pancarı haşlanarak bir nevi tatlı yapılır. Kokusu haşlanmış mısırı anımsatır ve de çok lezzetlidir. Yalnız kimse "Şeker Pancarı Tatlısı" demez, adı "Kocabaş" ya da "Höngül" olarak geçer

    pancarın kabuklarını ılık iken soyunuz daha kolay soyuluyor

    Şeker pancarı
    1 - 2 avuç şeker
    Su

    Şeker pancarını güzelce yıkayın. Hatta mümkünse fırçalayarak yıkayın. Patates gibi toprakta yetiştiği için biraz çamurlu olabiliyor.
    Yıkadığınız pancarı düdüklü tencereye koyun. Üzerine her ihtimale karşı 1 - 2 avuç şeker serpin. Kavun - karpuzun tatsız çıkma ihtimali olduğu gibi bunun da var
    Pancarın yarısına kadar su doldurun ve düdüklü tencerede 1 saat pişirin.
    Pişen pancarı büyük bir tabağa alın be mümkün olduğunca sıcakken soyun. Soğudukça soyulması zorlaşıyor.
    Soyduğunuz pancarı dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun