Köfteli iskender kebap

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve dolphinebru75 tarafından 19 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    19 Nisan 2010
    Konu Sahibi : dolphinebru75
  1. dolphinebru75

    dolphinebru75 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    19 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    MALZEMELER
    400 GRAM KIYMA
    1 SU BARDAĞINA YAKIN GALETA UNU
    1 ADET RENDE SOĞAN
    5-6 DAL MAYDANOZ
    TUZ, KARABİBER
    2 TATLI KAŞIĞINA YAKIN KİMYON
    7-8 DİLİM TOST EKMEĞİ
    YOĞURT
    2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

    KIYMA BUZLUKTAN ÇIKARILIR,SOĞAN RENDELENİR

    KIYMA,GALETA UNU,SOĞAN,MAYDANOZ,TUZ,KARABİBER,KİMYON,TOSTEKMEĞİ,YOĞURT,SALÇA

    Yapılışı
    kıyma,soğan,baharatlar,maydanoz,galeta unu,tuz,karabiber,kimyon konularak köfteler yoğurulur.şekil verilerek az yağlı tavada kızartılır,tost ekmekleri küp küp doğranıp fırında kıtır ekmek haline getirilir.üzerine erimiş tereyağı gezdirilir. Daha sonra yoğurt konulur.yoğurdun üzerine kızarttığımız köfteler eklenerek en son salçalı sos dökülüp servis yapılır.
     

    Ekli Dosyalar: