Kök kavurma

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve OPRA tarafından 25 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    25 Haziran 2010
    Konu Sahibi : OPRA
  1. OPRA

    OPRA Ömrümün Sahibi ∞ Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.675
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    153
    pratik ve kolay bir tarif.Sabah kahvaltısında yahut kalabalık bir aile için güzel bir çeşit olabilir :)



    •2 kg ıspanak kökü
    •1 yemek kaşığı zeytinyağı
    •4 baş kuru soğan
    •5-6 adet kurutulmuş acı kırmızı biber (yoksa taze de olur)
    •5 diş sarımsak
    •1 çay bardağı pilavlık bulgur
    •1,5 çay bardağı sıcak su
    •tuz
    •karabiber

    1.ıspanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın.
    2.irice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.
    3.ıspanak köklerni ilave edin ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin.
    4.suyunu salan ıspanaklara yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırın.
    5.en son bulguru ve suyu ekleyip, bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. servis tabağına ıspanakları alın. (tavayı silkeleyerek) üzerine karabiber serpip servis yapın.
     
  2. 26 Haziran 2010
    Konu Sahibi : OPRA
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    kökleri genelde suluca yemeğimi yapıyordum. kavurmayı tyapraklarla.. hoş bir tarif, emeğe sağlık.