Kolay Baklava-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve esraa33 tarafından 11 Mart 2009 başlatılmıştır.

    11 Mart 2009
    Konu Sahibi : esraa33
  1. esraa33

    esraa33 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çıtırr çıtırr ve en azz dışarda yapılan baklava kadar lezzetli ve güzel bir tat....

    Bir tencereye şeker ve su konup kaynatılır kaynamaya başlayınca bir 10 -15 dk daha kaynamaya bırakılır inmesine yakın limon suyu eklenir...ve ılımaya bırakılır...

    yarım kiloluk hazır baklavalık yufka
    250gr tereyağı veya margarin
    İç malzemesi:
    . ceviz,fındık veya yeşil fıstık
    Şerbeti için :
    4 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    Tereyağı eritilir ...fırın tepsisi yağlanır ve her 3 yufkada bir olmak üzere yufkalar kat kat dizilip yağlanır 9. ve 15. katta iç malzeme (ceviz,fıstık,fındık) serpilir...tepsi küçükse yufkalar büzüştürülür...son 3 yufka kala 3üde tek tek yağlanır ayrı ayrı kabarsın diye...daha sonra kare kare veya isteğe göre diğer şekillerde kesilir... kalan yağda tekrar ısıtılıp üstüne gezdirilir ...önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişer...
    fırından sıcakken çıktığında ılıyan şerbet üstüne gezdirilir (baklava sıcak şerbet ılık olacak )biraz dinlendikten ve şerbeti çektikten sonra servisehazırr
    AFİYET OLSUNNNN :))))
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
     
    Son düzenleme: 12 Mart 2009