Kolay Biber Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve selenita tarafından 13 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    13 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : selenita
  1. selenita

    selenita Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2008
    Mesajlar:
    73
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    88
    Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırınız.
    İyice kaynayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika kadar haşlayınız.
    Haşlanan biberleri delikli kepçeyle süzerek tencereden çıkarıp, kağıt havlu üzerinde bekletiniz.
    Bütün biberler haşlanıncaya kadar aynı işleme devam ediniz.
    Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştiriniz.
    Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyunuz.
    Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökünüz.
    Buzdolabında muhafaza ediniz.
    Meze olarak, kızartma et ve balıkların yanında ikram edebilirsiniz.