Kolay Biber Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Dolmalık biberlerin tohumlarını ayıklayın.
    Tohumların yapışık olduğu yumuşak, beyaz kısımları kesip atın.
    Uzunlamasına dörde bölün.
    Tencereye zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak koyun ve kaynamaya bırakın.
    Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırın.
    İyice kanayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika haşlayın.
    Haşlanan biberleri delikli kepçe ile süzerek tencereden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
    Bütün biberler haşlanıncaya kadar bu işleme devam edin.
    Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştirin.
    Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyun.
    Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökün.
    Buzdolabında mahafaza edin, meze olarak, kızartma, et ve balıkların yanında ikram edebilirsiniz.