Kolay bükme tarifi:

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve suzande tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : suzande
  1. suzande

    suzande Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    nefis oluyor tavsiye ederim.

    afrklı olarak yeşil mercimekli harçtan yaptım fakat bu sefer sarı haşhaşı yag ile açarak incelttim ve sos olarak bunu kullandım.her iki börekte çok güzel oldu.

    5 tane yufka,
    2 su barağı yeşil mercimek,
    yarım demek maydanoz,
    bahartala
    Sosu için:
    1 kase süt,
    yarım kase yoğurt,
    yarım kase sıvı yağ,r ve tuz

    Yufkaların her birini 8`e ölün yani sigara böreği tarzı. Daha sonra üzerine sosu sürüp tekrar 1 yufka ile kapatın. Yine az sos sürüp üzerine mercimekli harçtan 1 kaşık koyun ve kalın sigara böreği sarar gibi katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üzerine sos sürün ve susam serpin. bu şekilde 3-5 saat bekletirseniz böreğinizden daha güzel sonuç alırsınız.. 200 derecelik fırında kızarana dek pişirin...