Kolay çerkez tavuğu

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve herşeygüzelolacak tarafından 17 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    17 Ekim 2008
    Konu Sahibi : herşeygüzelolacak
  1. 1 bütün tavuğu üzerini bir parmak geçecek suyla düdüklüde haşlayın.Haşlama suyuna tuz karabiber ve az sirke ekleyin.

    Tavuk pişince düdüklüden çıkarıp soğumasını bekleyin.
    Başka yerde bir avuç cevizi rondoda çekin.Bir bayat ekmek içini biraz süt ve tavuk suyuyla muhallebi kıvamına gelecek şekilde karıştırın.Tuzunu ve karabiberini tadına bakarak ayarlayın.Cevizi bu karışıma ekleyin.Çok az zeytinyağı ekleyip sosu kaldırın.
    Tavuk soğuyunca bir borcamın içine didikleyip tuzunu karabiberini tadına bakarak ayarlayın.



    Hazırladığınız cevizli sosu tavukların üzerine döküp, iri ceviz taneleri, maydonoz ve pul biberle zevkinize göre süsleyin.
    Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun...
     
  2. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : herşeygüzelolacak
  3. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    bende yaparım oğlum çok sever ellerine sağlık