Kolay Ev Baklavası tarifi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Efsane tarafından 13 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Efsane
  1. Efsane

    Efsane bendeniz,güneş55 Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.789
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Malzemeler
    3 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 adet kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı sirke
    yarım çay kaşığı tuz
    un
    kırılmış ceviz ya da fındık
    200 gr margarin
    nişasta

    şerbeti için;
    4 bardak şeker
    5 bardak su
    bir kaç damla limon suyu

    Hazırlanışı;

    yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz
    Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyu
    10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin )ve aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin
    Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık fırına koyabilirsiniz..
    Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.

    Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.

    Malzemeler
    3 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 adet kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı sirke
    yarım çay kaşığı tuz
    un
    kırılmış ceviz ya da fındık
    200 gr margarin
    nişasta

    şerbeti için;
    4 bardak şeker
    5 bardak su
    bir kaç damla limon suyu

    Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koy
    10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin ve aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin
    Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık fırına koyabilirsiniz..
    Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.

    Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.
     
    Son düzenleme: 13 Eylül 2009
  2. 14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Efsane
  3. Efsane

    Efsane bendeniz,güneş55 Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.789
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    afiyet olsun