kolay mantı corbası

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve janet tarafından 3 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    3 Haziran 2008
    Konu Sahibi : janet
  1. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    mantı tadını seven yapmaya erinen veya bilmeyen bayanlar birazda tembel isi

    nohut kusbası et haslanır hamur soguk suyla yoğuralacak

    200 gr siyah et
    300 gr orta yağlı kus bası et
    500 gr un
    1 kilo süzdürülmüs yoğurt
    yarım cay bardagı pirinc haslanmıs 1 su bardagı nohut baharat tuz nane ve kara biber

    kıyma un tuz kara biber sert bir hamur olacak sekilde soguk suyla yogurulur sonra ince rulo haline ğetirilir bıcak yardımıyla kücük kücük kesilir arada unlayarak yapısmaması saglanır hasladıgımız et ve nohuttun icine pirinç eklenir ve iyice pisirilir icine hazırladıgımız mantılar konur ve pisirilir üzerine soguk su serpilir biraz kendi halinde bekletildikten sonra yogurdu eklenir üzerine sıvı yagda nane yapılım üzerine dökülür