Kolay Su Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 13 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Margarin veya tereyağını eritin, soğumaya bırakın.
    Bu arada yumurtaları derince bir kapta iyice çırpın.
    Yumurtalara eritilip soğutulmuş margarin veya tereyağını, sıvıyağı ve suyu son olarak da kabartma tozunu ilave edin ve çırpın.
    3 yufkayı aralarına hazırladığınız karışımı sürerek önceden yağladığınız tepsiye yayın.
    Çatalla ezilmiş beyaz peyniri yerleştirin.
    Kalan 3 yufkayı da yine aralarına karışımı sürerek tepsiye yayın.
    Yufkaları yaymayı tamamladıktan sonra bıçak ile börek üzerinde delikler açarak ve/veya böreği dilimleyerek kalan karışımın tamamını böreğin üzerine dökün.
    Böreği 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.