Kolestrol dman besinler !

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve ema1 tarafından 12 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    12 Ekim 2009
    Konu Sahibi : ema1
  1. ema1

    ema1 Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr Pro Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    19.460
    Beğenildi:
    7.408
    Ödül Puanları:
    238
    Kolestrol düşmanı besinler


    Siyah çikolata olarak da bilinen bitter çikolata, sütlü çikolataya
    göre 3 kat daha fazla vücuda yararlı antioksidan içeriyor. Bu
    antioksidanlar, kan pıhtılarının birbirine yapışarak büyümesini
    engelliyor ve damarlarda tıkanıklığı önlüyor.


    CEVİZ-BADEM-FINDIK
    E vitamini, magnezyum ve bakır içeren ceviz ve badem kalp sağlığının
    en önemli koruyucularından. Omega 3 açısından da zengin olan ceviz ve
    badem kalorili besinler oldukları için doktorlar bunları salataya ya
    da yoğurda karıştırarak az miktarda yemeyi tavsiye ediyor.


    YAĞLI BALIKLAR
    Somon, ton ve sardalye gibi balıklarda bolca bulunan omega 3 yağ
    asitleri kötü kolesterolü düşürüyor.


    SOYA
    Et ve peynir gibi hayvansal ürünlere alternatif olarak gösterilen
    soya, vücuttaki kolesterole dönüşen doymuş yağ oranını azaltıyor.


    ELMA
    C vitamini ve lifli proteinler içeren elma bir ay boyunca her gün iki
    adet yendiğinde, LDL (iyi kolesterol) seviyesi düşmeye, HDL (kötü
    kolesterol) seviyesi ise artmaya başlıyor.


    FASÜLYE
    En fazla lif içeren besinlerden olan fasülye günde bir tabak
    yendiğinde kolesterolü 6 haftada yüzde 10 düşürüyor.


    YULAFLI BESİNLER
    Yulaflı besinlerde bolca bulunan lifler, ince bağırsakta kolesterol
    moleküllerine yapışarak, kolesterolün kana karışmasına fırsat
    bırakmadan, doğal yollarla vücuttan atılmasını sağlıyor.


    PORTAKAL
    Vitamin zengini portakal ve diğer turunçgiller, içerdikleri
    'flavonoid' adlı antioksidanlar sayesinde kalp ve atardamarların zarar
    görmesini önlediği gibi kolesterolü düşürüp, mide ve yemek borusundaki
    kanser riskini de azaltıyor.


    SARIMSAK
    Günde 3 diş sarımsak, kolesterol parçacıklarının atardamar duvarlarına
    yapışmasını önleyerek buralarda plaka oluşmasını engelliyor.