Kömbe (Malatya) tarifi

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve illke tarafından 19 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    19 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : illke
  1. illke

    illke Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    14
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    Malzemeler :
    1/2 ekmek mayası veya
    1/2 kibrit kutusu kadar pak maya
    1/2 kg. kuşbaşı et
    3-4 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz - susam -1-1,5 kg. un



    Malzemeler :
    1/2 ekmek mayası veya
    1/2 kibrit kutusu kadar pak maya
    1/2 kg. kuşbaşı et
    3-4 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz - susam -1-1,5 kg. un

    yemeğinin hazırlanışı:
    Kuşbaşı et küçük parçalara ayrılır, yıkanır. Bir tencerede ateş üzerine koyulur. Kendi bıraktığı suyu çekince 2 kaşık yağ ilâve edilip, iyice kavrularak pişirilir. Diğer taraftan geniş bir tepsiye un elenerek ortası havuz gibi açılır. Ortasına maya, kenarlarına tuz serpilir. Ilık su ilâvesi ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzerine nemli bez örtülerek mayalandırılır, (yarım saat) Mayalanan hamur iki parçaya ayrılır. Hamur parçalarından biri yağlanmış tepsiye açılarak ya da elle yayılarak yerleştirilir. Arasına kavrulmuş et yayılır. Diğer hamur parçası üzerine kapatılır. Hamurun üzeri kalan yağla yağlanır, susam dökülerek fırında pişirilir. Dilimlenerek servise alınır.

    Not: Tereyağında kavrulmuş et yerine çökelekli, peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı harçta kullanılabilir. Ne kul*lanılmışsa onun ismini alır. Patatesli kömbe gibi.
     
  2. 22 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : illke
  3. ayyil44

    ayyil44 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2009
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    annemde yapar kavrulmuş etten önce un kavurur onu bigüzel yayar üzerine eti yayar diğeri aynı
     
  4. 1 Şubat 2011
    Konu Sahibi : illke
  5. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Editor

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    118.343
    Beğenildi:
    66.217
    Ödül Puanları:
    763
    kayınvalidem yapar.çok güzel olur.afiyet olsun...................
     
  6. 17 Mart 2011
    Konu Sahibi : illke
  7. _ilkay_

    _ilkay_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    280
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    108
    bizde adıyamanlıyız ve kömbe bizde de çok yapılıyor kahvaltıda özellikle ama etle yapılanı ilk kez duydum biz genelde patates ve çkelekten yaparız
    gerçekten çok doyurucu ve lezzetli :nazar:
     
  8. 17 Mart 2011
    Konu Sahibi : illke
  9. ESSEM

    ESSEM CANIM KIZIM Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2010
    Mesajlar:
    147
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Malatya'nın kömbesi gerçekten harika olur:KK71:
     
  10. 15 Şubat 2013
    Konu Sahibi : illke
  11. muntazar

    muntazar Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2012
    Mesajlar:
    733
    Beğenildi:
    36
    Ödül Puanları:
    68
    hmm
    deneyebilirim fakat un çok değilmi
    kalın olmamı hamuru?ete hiç baharat atılmıyormmu peki?