Kömbe-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 kg. kepekli un
    1 kg. buğday unu
    1 paket kabartma tozu
    Tuz, su
    1 kg. tereyağ
    1 kg. yoğurt
    5 diş sarımsak

    Kepekli un ve buğday unu karıştırıp elenir. Tuz ,kabartma tozu aldığı kadar su ilave edilerek yoğrulur.(katı bir hamur olacak)
    Fotoğraftaki şekil verilip, önceden ısıtılmış fırında kek ayarında pişirilir.
    Fırından çıktıktan sonra üstünü elinizle hafif ıslatıp bir örtüye sarılı olarak onbeş dakika dinlendirilir.
    Sonra üstü tencere kapağı gibi açılır. Üsteki büyük, sert parçalar bir kenara alınır. Hamur boş bir tepsi gibi olana kadar oyulur. Yumuşak parçalar küçük, küçük ditilir.
    Yoğurt çırpılır az sulandırılır (koyu ayran kıvamında) ve dövülmüş sarımsak ilave edilir.
    Tereyağ eritilir. İçi boşaltılan hamura önce ayran sürülür. Bir avuç kadar didilmiş hamur konulur, sert hamurlar resimdeki gibi üzerine kapatılır. Bir iki kaşık tereyağ dökülür.
    Kalan bütün didilmiş hamurlar üstüne konulur.
    Üzerine fotoğrafta görüldüğü gibi ortasına tereyağ, kenarlarından yavaş bir şekilde ayran dökülür.