Kömbe (Resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Sersoy tarafından 20 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  1. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Antakya nın meşur kömbesi.. (tabi kalırsa)Aylarca kavanozlarda bayatlamadan kalabilen, her daim ağızda dağılarak özel baharatını damağa yayan muthiş bir kurabiye

    Hazırlık aşamasında önce özel kömbe baharatını bulmanız gerekiyor.. yöresel gıdalar satan aktarlarda hazır şeklilde bulunabileceği gibi içindeki malzemeleri söyleyerek sizde hazırlatabilirsiniz. Kömbe Baharatının İçerisinde Tarçın, Hindfistancevizi, Dövülmüş Mezeki Sakızı, Mahlep, Zencefil, Yenibahar ve Karanfil bulunur.. birde kömbe kalıbı gerekli kalıp resmini aşağıya ekleyeceğim

    500 gr margarin
    250 gr toz şeker
    1 su bardağı su
    1 adet kabartma tozu
    1 adet vanilya
    amonyak tozu(1 çay kaşığı)
    kömbe baharatı(özellikle)
    aldığı kadar un
    1 su bardağı susam
    1 su bardağı ceviz içi

    Eritilmiş margarini bir kabın içine alıp şekeri katılır,şekerle margarin iyice karıştırılır.(elle)

    şeker margarinin içinde eriyince, unun içine su hariç tüm malzemeler karıştırılır.karışım olan unu margarinin içine dökülür.iyice yoğrulur.

    daha sonra suyunuda katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
    hazırlanan hamur bezelere bölünür.
    bezeleri yuvarlayarak susama batırılır ve kömbe kalıbına basarak şekil verilir ,sonra ters çevrilir desen ortaya çıkmış olur.
    şekillenirdiğimiz hamurları tepsiye dizerek 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
     
  2. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  3. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    [​IMG]

    Afyet olsun
     
  4. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  5. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Orjinal Kömbe Kalıbı
    [​IMG]

    Çakma Kömbe Kalıbı :)
    http://1.bp.kadinlarkulubu.com/_LX3ELDSeOG0/Rexoa9Y79bI/AAAAAAAAAGc/HYyeZt0lQvE/s320/kalip.jpg
     
  6. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  7. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Kömbe hiç denemedim anneannem çok güzel yapar..
    Ellerine sağlık,vesilen ile hatırlamış oldum..
    Kömbe baharatı bulabilirSem burada,denerim..
    Benim bildiğim kömbe çok daha farklı..
    Seninkiler de güzel görünüyor arkadaşım,tadı nasıl:)
     
  8. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  9. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ah kıyamam sana.. özel baharatını bulamazsan sadece tarçın kullanabilirsin tatlım
    bir kavanoz yaptım al istediğin kadar afyet olsun.. tadı tabiki super kaydirigubbakcemile3
     
  10. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :) Tarçın inanılmaz yakışıyor hamur işlerine o pişerken ki kokusu na hasta oluyorum...
    tarçınsever olarak:)
    Ayrıca madem bu kadar güzel diyorsun tarifini deneyeceğim..
    ama yanında tamamen orcinal kömbe kalıbı da isterim...
     
  12. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    AY yine ben amonyok tuzunu da nerden buldun gülüm ya
    ondan da yollar mısın bir zahmet:b
     
  14. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  15. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bende bende bayılırım tarçına helede cevizle birleşince hiç dayanamam
    sana hem orjinal kalıp hemde orjinal baharat göndereyim hayatım yerimseniben
     
  16. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  17. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    kaydirigubbakcemile3 burda her aktarda kolaylıkla bulabiliyoruz limyanacım tabiki ondanda gönereyim sana

    ay amonyak tozu dedikte.. onunla yapılan harika bi börek tarifim var yapınca onuda ekleyeyim bari cokacimcoook
     
  18. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  19. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :) Çok teşekkür ederim,ne kadar naziksin..
    Diğer tarifi de bekliyoruz benim de amonyaklı pasta tarifim var inşaAllah nasipse eklerim bir zaman..
    Amonyak tozu yerine sıvısını kullansak nasıl olur ki ne...
    Burada sıvısı mevcut da tozuna rastlamadım..
    Tekrar emeğine yüreğine sağlık gülüm