Kömbe

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Kxoxmxuxr Prenses tarafından 18 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Kxoxmxuxr Prenses
  1. Kxoxmxuxr Prenses

    Kxoxmxuxr Prenses Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.350
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Hamur İşi

    Hamuru İçin:
    1 Paket Erimiş Margarin
    2 Su Bardağı Ilık Süt
    1 Su Bardağı Sıvıyağ
    1 Paket Yaşmaya
    1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    Alabildiğine Un
    Üzeri İçin:
    Yoğurt

    Kalbur yada Makarna Süzgeci

    Süt ve maya el yardımıyla karıştırılarak sütün içinde mayanın erimesi sağlanır.
    Diğer malzemeleride ilave ederek ekmek hamuru kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir.
    Üzerine nemli bir bez örtülüp dinlendirilir.
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak kalbura bastırılarak şekil verilir.
    Ortalama çay tabağı büyüklüğünde ve 1 parmak kalınlığında olarak hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yoğurt sürülerek 180 derecelik fırında poğaça kıvamında pişirilir.
    Afiyet Olsun.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 7 Eylül 2008
  2. 9 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Kxoxmxuxr Prenses
  3. EU1

    EU1 Guest

    Ayyy bu da çok güzelmiş yaaa
     
  4. 9 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Kxoxmxuxr Prenses
  5. KarKralicesi

    KarKralicesi hoppppp Gümmmm (: Pro Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2006
    Mesajlar:
    23.292
    Beğenildi:
    17.140
    Ödül Puanları:
    488

    Bizim burda aralarına kıyma konursa kömbe deniyor:dilcikar:

    Bunada somun dioz bizkaydirigubbakcemile2
    Çokharikaaaaacokacimcoook

     
  6. 9 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Kxoxmxuxr Prenses
  7. bluemontain

    bluemontain Guest

    ellerine sağlık mayalı poğaçalara bayılırım yumuşacık olyorlar