Kombu Çayını bilen var mı?

Konusu 'Bitki Sözlüğü' forumundadır ve meriy tarafından 16 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    16 Eylül 2010
    Konu Sahibi : meriy
  1. meriy

    meriy Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2009
    Mesajlar:
    202
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    arkadaşlar aranızda KOMBU çayını bilen var mı ? Kombu çayının çok faydalı olduğu söyleniyor. bu çayı bilen , içen, deneyen arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim...
     
  2. 7 Kasım 2010
    Konu Sahibi : meriy
  3. gerekyok

    gerekyok Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    69
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    evet ben kullanıyorum kombu çaynı gerçekten herşeye faydalı. 1 aydır kullanıyorum çok faydasını gördük.
     
  4. 17 Şubat 2011
    Konu Sahibi : meriy
  5. lapis

    lapis tarçın Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    746
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    Bir ara annemle babam da yapıp içiyordu ama belki de 12 sene önce falan.Sonra bıraktılar.
     
  6. 24 Şubat 2011
    Konu Sahibi : meriy
  7. perpelos

    perpelos Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    31
    nasıl yapıyolardı tarifini verirmisin
     
  8. 29 Mart 2011
    Konu Sahibi : meriy
  9. aysha

    aysha Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    45
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    288
    Kombu Çayı Yapmak İçin Tarif
    1) Üç litre temiz suyu (klorsuz doğal kaynak suyu olursa daha iyi olur) paslanmaz çelik ya da cam tencerede kaynatınız. (Asla alüminyum kap kullanmayınız, zira alüminyum zehirli maddeler içermektedir.)
    2) Su kaynamaya başladıktan sonra içine 1/4 litre (1,5 su bardağı) beyaz toz şeker katıp beş dakika daha kaynatınız.
    3) Ocağı kapatıp, on poşet siyah çayı suya ekleyiniz. (Alışılmış lipton poşet çayı işe yarayacaktır. Ayrıca koyacağınız 4 poşet şeftali aromalı çay ise çok hoş bir koku verir.)
    4) Çayı 15 dakika demlemeye bıraktıktan sonra içindeki çay poşetlerini alınız ve karışımı oda sıcaklığına gelinceye kadar bırakınız.
    5) Çayı çok temiz, geniş ağızlı bir cam kavonoza, Borcam cam kaseye yada Pyreks cam kaseye (kurşunlu kristal cam olmamalı) boşatınız. Not: Mantarın yayılabileceği yüzey ne kadar geniş olursa, çay o kadar süratle fermante olur.
    6) Bir önceki hafta hazırlamış olduğunuz fermante edilmiş çaydan az miktarda bu karışıma ekleyebilirsiniz. Bu fermantasyon işlemini hızladıracaktır. Asit de mantarın yüzeyde yüzmesini sağlayacaktır. Bu gerekli değildir, fakat tavsiye edilmektedir.
    7) Mantarınızı serin suyla ve temiz ellerinizle hafifçe yıkayınız ve çayın üzerine yerleştiriniz
    Her zaman mantarın daha açık renkli olan kısmının yukarı doğru bakmasına dikkat ediniz. Bazen mantar kavanozun dibine çökecektir. Yukarıya doğru genellikle kendi kendine çıkar. Bu işlem birgün içinde gerçekleşmezse temiz ellerinizle mantarın tersyüz olup olmadığına bakınız ve tekrar yüzeye yerleştiriniz.
    9) Kabı bir tülbent veya örtüyle örtünüz ve çevresine lastik geçiriniz.
    10) Kavanozu oda sıcaklığında bırakınız ki, ne çok sıcak ne çok soğuk olmasın. Endirekt ışık olabilir fakat gerekli değildir. Direkt güneş ışığı zarar vericidir. Fermantasyonun ve oluşumun gözlenebilmesi için gerekli ısı 19-29 derece (celcius)’ dur. Ortalama 23 derece (celcius) gerekli ortamı sağlayacaktır.
    11) Tat tercihinize göre çayı 4-8 gün fermantasyona bırakınız. 4 günlük fermantasyon sonrası çayın tadı üzüm şırası gibi olur, birkaç gün sonra da biraya ya da hafif şampanya ya benzer 8 günlük fermantasyon sonrası ise bu içecegin tadı sirkeye döner ve daha güçlü tıbbi özellikler kazanır; ev sirkesi olarak ya da antiseptik gargara olarak da kullanılabilir.

    Ekstra Mantarlarla Ne Yapmalı? Mantarlar, bedelsiz olarak dağıtabileceğiniz güzel birer hediyedir. İnsanlar, bu kadar farkedilebilen sonuçlara ulaşınca minnet dolu olurlar. Bazı insanlar bunu yiyor ve daha başarılı sonuç elde ettiklerini iddia ediyorlar. Bu mantar, çok kaliteli protein ve B komleks vitaminleriyle doludur.Tadı salamura edilmiş mantar gibidir. Tadı biraz serttir ve pişrmekle yoğunluğu hafifletilmez. Köpekler bazende kediler bunu yemeye bayılırlar. Bazılarının bunu tavuklarına verdiklerini duydum. Ekstra mantarlardan harika gübre yapılır. Aynı zamanda blenderdan geçirip, cilt bakımı için kullanabilir ya da derideki bir yaralanmanın üzerine uygulayabilirsiniz.

    Mantar Nasıl Yetiştirilir? Fermante edilmiş çayınızdan bir miktar kavanoza boşaltıp ağzını bir kumaş ile örterseniz bir hafta içinde yeni mantarınız oluşacaktır. Tekrar edelim; bulunduğu ortam ne sıcak ne soğuk olmamalı, sadece hafif ılık olmalıdır. Yeni mantar, önce çayın yüzeyinde bir film kalınlığında olacaktır. Zamanla tamamen olgun bir mantar oluşana kadar kalınlaşacaktır. Yine, kavanozunuzun ağzını çapı kadar çapa sahip olacaktır. Şimdiye kadar varil büyüklüğünde bir kavanozda yetiştirdiğim en büyük mantar yaklaşık 45 cm. çapında ve 10 cm.kalınlığında idi. Onunla bir seferde üç varil içecek yapabiliyordum.

    Kombu Çayını Nasıl İçmeli? Kombu çayını (mantar toniğini ) en iyi içme şekli sabahları aç karnına içmektir. En iyi sonuçlar yarım bardak tonik ile yarım bardak taze sıkılmış portakal suyunun karıştırılıp içilmesi ile alınır. Nefis bir kahvaltı içeceği olur. Bu şekilde tadı çok lezzetlenir. Olduğu gibi sadece kendisini içebilir yada az miktarda limon suyu ekleyebilirsiniz. Çok güzel bir öğleden sonra aperatifi olarak ya da spor sonrası susandığı zaman içilebilecek bir içecektir. Yemeklerden önce bir miktar sindirimi kolaylaştırması açısından alınabilir. Önce günde yarım bardak ile başlayabilir ve zaman geçtikçe dozu arttırabilirsiniz.
    Kombu Çayının Faydaları
    * Ömrü uzatır.
    * Tüm salgı bezlerini ve hormon savunmasını uyarır.
    * Vücutta sağlıklı bir pH dengesi sağlar.
    * Vücuttaki atık madde ve zehirli maddelerin suda çözülebilir hale gelerek atılmasını sağlar
    * Kan dolaşımını hızlandırır.
    * Metabolizmayı uyarır.
    * Kalp atış ritmini düzenler.
    * Kanı temizler.
    * Sinir sistemini düzenler.
    * Yüksek tansiyonu düşürür, huzursuzluğu yatıştırır.
    * Sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar ve mide düzensizliklerini giderir.
    * Astımı tedavi eder, astım krizlerini giderir.
    * Kan şekeri seviyesini sabitleyerek, şeker hastalığını tedavi eder.
    * Alerjileri hafifletir ve zamanla giderir.
    * Sertleşmiş karaciğeri yumuşatır ve yeniler.
    * Böbrek faliyetlerini geliştirir.
    * Kanseri önler ve tedavi eder.
    * Antioksidant nedeniyle oluşan radyasyona karşı koruyup serbest radikallerle savaşır.
    * Hücre duvarının yeniden oluşumunu sağlar.
    * Doku sertleşmesini (multiple scloris; MS) tedavi eder.
    * Damar sertliğini (arterioscloresis) tedavi eder.
    * Elastikiyet sağlar ve gevşek eklemleri kuvvetlendirir.
    * Mafsal iltihabı (arthritis) ve romatizmaya iyi gelir.
    * Gut hastalığına iyi gelir.
    * Böbrekteki ve idrardaki kumu döker, safra kesesi taşlarını düşürür.
    * Vücuttaki ürik asit ve kolesterolü suda erir hale getirerek vücuttan atılmasına yardımcı olur.
    * Peklik (kabızlık) problemini giderir.
    * Hemoroidi tedavi eder.
    * Yorgunluk bitkinlik ve sinirliliği giderir.
    * Herpes virüsünün soğuk algınlığı ağrılarını ve uçuk oluşturmasını engeller.
    * Siğil ve Dysplastik lekeleri yok eder.
    * Anjine çare olur.
    * Epstein-Barr virüsüne dayanan kronik yorgunluk hissini tedavi eder, öpüşme hastalığı (mononucleosis) iltihaplanmasını iyileştirir.
    * Kan sayımını normalize eder.
    * Akciğerlerdeki bronşiti, öksürük ve balgamı gideririr.
    * Bademcikleri tedavi eder (sirkeleşmiş çay, gargara şeklinde kullanılabilir).
    * Kan damarlarını genişleterek ve kardiak kasını uyararak kalp problemlerini giderir.
    * Adale ağrılarını giderir.
    * Baş ağrılarını yok eder.
    * Uykusuzluğu giderir.
    * Mikrobik ishali durdurur.
    * Koliti tedavi eder.
    * Koruyucu bağırsak mikroplarını sağlayan sağlıklı bakteriler ve kolon oluşturur.
    * Saç uzamasına yardım eder, kelliği engeller, gri saçın rengini koyulaştırır.
    * Görüşü kuvvetlendirir.
    * Korneada oluşan formasyonları ve kataraktı giderir.
    * Vücut ağırlığını düzenler, yağları yok eder.
    * Susuzluğu giderir ve egzersiz sırasındaki performansı artırır.
    * Mantar türü enfeksiyonlara (candida gibi) karşı savaşır.
    * Kapsamındaki antivirütik ve antibiyotik özellikler sayesinde iltihabi durumları yok eder.
    * Cinsel potansiyeli canlandırır.
    * Menapoz rahatsızlıklarını düzene sokar.
    * Deri üzerindeki yaraları tedavi eder.
    * Ciltteki kırışıklıkları, çilleri ve kahverengi lekeleri yok eder.
    * Deri nemlendiricisi görevi görür, (Kombu çayı içilerek kullanırken cilde faydalı ise de, deri dışından tatbik edildiğinde de çok etkilidir. Fazla mantarlar blenderdan geçirilerek harika bir cilt bakım kremi elde edilmiş olur.)
    * Deriye spreyle ya da sürülerek uygulandığında antibakteriyel asit tabakası görevi görür.
    * Sirke formundaki çay, sivrisinek ve pire ısırıklarından, egzamadan ve zehirli bitki dikenlerinden dolayı oluşan kabartıları yumuşatıp rahatlatır. Sirke formundaki çay, saçlar şampuanladıktan sonra durulama suyu ile kullanılırsa çok güzel parlak saçlar oluşur ve saç telleri kalınlaşır. Çay sirke sertliğine geldiği zaman içmek için kuvvetli gelebilir, o zaman bir kavanoza biberiye (rosermary), sarımsak, adaçayı ve acıbiber gibi baharatla birlikte hoş bir salata sirkesi hazırlanır. Sirkeleşmiş çayı cam porselen ve plastik yüzeylerin temizliğinde de oldukça etkilidir. Mexico’da bazı annelerin bana söylediklerine göre, bebekleri ateşlendiğin+A91de, salgı bezleri şiştiğinde veya pişik olduklarında, mantarın kendisini bebeğin bezinin (pedinin) içine koyuyorlarmış. Kombucha T-hücreleri seviyesini yükselttiği ve vücudun bağışıklık sistemine destek olduğu için son zamanlarda HIV virüsü ve AIDS ‘liler arasında da çok popüler olmuştur. Kombucha kullanımı sayesinde AIDS’den kurtulmuş birisini henüz
    belgeleyemediysek de, Kombucha kullanımının enerji seviyesini yükselttiği, tende ve cilt renginde bir gelişme durumlarının oluştuğu konusunda raporlar vardır. Listelediklerim, benim şahsi olarak gerçekleştirdiğim, bir çok belgelendirme çalışmalarımın sonucunda gerçekten gelişme ve iyiyleşme gözlediğim vakalar sonrası ortaya çıkmıştır. Herkesin vücut kimyası birbirinden biraz farklıdır dolayısı ile sonuçlar kişiden kişiye değişmektedir.Yıllardır gerçekleştirmekte olduğum çalışma ve araştırmalarım sonrasında şunu söyleyebilirim ki şimdiye dek mantar çayı kullanımının tersi etkisine rastlamadım ve ayrıca çayın sadık ve tutarlı kullanımından sonra da iyileşmeyen hastalık görmedim. Eger siz kullandıktan sonra ters bir etki ya da etkisizlik gözlerseniz lütfen bizi haberdar ediniz. Bir kadının durumu vardı ki kanserin son noktasındaydı ve birkaç haftalık ömrü kalmiştı. Ailesi son çare olarak tedavisi için bana geldi ve kendisine içmesi için Kombu çayı verdim. Kadın çayı içmeye başlar başlamaz kendisini daha iyi hissetmeye başladı. Her ne kadar kanser çok ilerlemiş olduğu için birkaç hafta sonra öldüyse de ailesi yine de
    teşekkür etmeye geldi çünkü o, kendisini son günlerde çok daha iyi hissetmişti. Kombu Çayı kullanmaya başlayan bir insan, vücudunda zehirli (toksik) madde fazlaysa vücut, balgamları, zehirli ve ölü hücreleri atarken için için, bir rahatsızlık hisseder. Bu şeyler vücudu terk ederken ve detoksifikasyon (zehirden temizleme) başlarken kişi, bağırsaklarının yumuşadığını, nefesinin kötü koktuğunu ve midesinin hafiften bulandığını hissetmektedir
     
  10. 29 Mart 2011
    Konu Sahibi : meriy
  11. aysha

    aysha Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    45
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    288
    Ben bir müdettir kullanıyorum.. ve oldukçada memnunum.. herkeze tavsiye ederim :)
     
  12. 29 Nisan 2011
    Konu Sahibi : meriy
  13. royas

    royas Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2011
    Mesajlar:
    548
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    41
    benim kayınvalidem rahatsız o kullanyor bende içtim afedersiniz kabız olunca bıraktım faydalı bişeymiş diye bilyorm
     
    Son düzenleme: 29 Nisan 2011
  14. 10 Haziran 2011
    Konu Sahibi : meriy
  15. samoa

    samoa gün bugündür Üye

    Katılım:
    21 Mart 2009
    Mesajlar:
    43
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ben de denemek istiyorum ama kültürü bulamiyorum. nerden alabilirim acaba ?
     
  16. 22 Eylül 2015
    Konu Sahibi : meriy
  17. ekim2009

    ekim2009 Guru Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    8.193
    Beğenildi:
    14.337
    Ödül Puanları:
    288
    kombu mantarı kambu çayı bu kadar faydalı bir şeyi nasıl olurda pek kimse bilmez komşum verdi bana üzerine şekerli demli çay koyup beklet dedi
    daha önce kullanan arkadaşlar ne için ne kadar kullandılar bilgilendirirseniz sevinirim
     
  18. 22 Eylül 2015
    Konu Sahibi : meriy
  19. ekim2009

    ekim2009 Guru Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    8.193
    Beğenildi:
    14.337
    Ödül Puanları:
    288
    nette kombu çayı yorumlarını okurken kanseri iyileştirdiği böbrek taşını temizlediği ihtiyaca göre kilo verdirttiği yada aldırttığı yazıyor daha bir sürü şeye iyi gelir yerine iyileştirir yazıyor kesin yani diyorlar çok merak ettim şimdi acaba doğru mu