Konserve yaparken

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve shekerkizcandy tarafından 13 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    13 Şubat 2010
    Konu Sahibi : shekerkizcandy
  1. shekerkizcandy

    shekerkizcandy Mutlu♥♥ Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    5.622
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    KK hatunları selam,

    Birçoğunuz yazdan aldığınız domatesleri kışın menemen için konserve yaparsınız.Onları cam kavanozlara koyar ağızlarını sıkıca kapadıktan sonra kaynamış suya koyup saatlerce kaynamasını ve soğumasını bekleriz ki biz de aynen bu şekilde yapıyorduk.Ta ki geçen yaz farklı birşey deneyelim diyene kadar.Doğranan domatesleri biberleri ve birazda tuzu tencereye attık,ocakta haşlanmasını bekledik.10 dk.kadar haşladık ve çiğliğini kırdık.Daha sonra sıcak sıcak kavanozlara koyduk.Burada sadece bizi yoran domateslerin doğranması olmuştu oldukça fazla olduklarından.O kadar kolaymış ki eziyetti resmen konserve yapmak.Ayrıca tüpten de tasarruf etmiş olduk.:icecream:Umarım bilmeyen arkadaşların işlerine yarar.
     
    Son düzenleme: 14 Şubat 2010
  2. 13 Şubat 2010
    Konu Sahibi : shekerkizcandy
  3. FURKANCA

    FURKANCA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    446
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    108
    bizim buralarda senelerdir öyle yapılır