Konya Yöresi Etliekmek...Mevlana Aşkı sponsorluğunda :)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve sakeena tarafından 18 Kasım 2013 başlatılmıştır.

Konu Takipcileri:
Bu konu 5 kullanıcı tarafından takip ediliyor.
    18 Kasım 2013
    Konu Sahibi : sakeena
  1. sakeena

    sakeena Eşim,oğlum sonsuz şükrüm. Pro Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2012
    Mesajlar:
    8.561
    Beğenildi:
    413
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    83
    Herkese merhaba :KK3:
    Yemek yarışmaları bağımlılık yaptı sanırım, yine karşınızdayım :KK9:
    İnşallah bütün katılanlar emeğinin karşılığını alır diyorum ve yemeklerime başlıyorum..
    İç anadolu bölgesi yemeğini tanıtacağım sizlere...şehrimiz KONYA...
    mevlana diyarının vazgeçilmez yemeklerinden olan ETLİEKMEK 'yi seçtim.. bir konya'lı olarak bayıla bayıla yediğimiz bu yemeğimizi inşallah sizlerde beğenirsiniz...Şimdiden herkese teşekkür ederim...

    ETLİEKMEK

    Hamuru İçin Malzemeler...

    1,5 kilo un, 1 su bardağı süt, bir tatlı kaşığı tuz, bir paket instant pakmaya, ihtiyaç olursa su..
    Yapılışı...
    Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesinden biraz daha sert hamur yapıyoruz, süt az gelirse hamuru suyla yumuşatabiliriz..Tekrar süt eklemeyin hamur çok cıvık olur açarken...

    $2013-11-18 13.55.40.jpg $2013-11-18 13.57.01.jpg $2013-11-18 14.09.17.jpg

    Harç İçin Malzemeler...
    Yarım kilo kıyma, 2 adet soğan, 2 adet biber, 2 adet domates, yarım demet maydonoz, bir tatlı kaşığı tuz ve karabiber..
    Yapılışı...
    Domates maydonoz soğan ve biberi ince ince kıyıyoruz...sakın rende veya robot kullanmıyoruz...
    Tuz ve karabiberi de ekleyip harcımızı güzelce yoğuruyoruz..

    $2013-11-18 14.33.10.jpg $2013-11-18 14.40.55.jpg $2013-11-18 14.45.12.jpg $2013-11-18 14.55.41.jpg

    Sıra geldi hamuru açma aşamasına...
    Hamur açma tahtasında (yani senitte) limon büyüklüğünde yaptığımız bezeleri ince uzun şekilde merdaneyle tepsi boyunca açıyoruz...

    $2013-11-18 15.05.21.jpg $2013-11-18 15.08.03.jpg

    Açtığımız hamura resimdeki gibi iç harcımızdan yeteri kadar koyup, kenarlarını yarım santim içeriye kıvırıyoruz ki fırına koyunca harç dökülmesin diye...

    $2013-11-18 15.09.01.jpg $2013-11-18 15.10.42.jpg

    Son olarak fırın tepsisine serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine ekmeklerimizi diziyoruz ve 180 derece ısıda kenarları kızarana kadar pişiriyoruz.... Fırından çıkar çıkmaz asimetrik şekilde kesip servis tabağına alıyoruz, közlenmiş biber, sumaklı soğan ve ayran eşliğinde Afiyetle yiyoruz..:KK34:

    $2013-11-18 15.58.25.jpg $2013-11-18 15.58.47.jpg


    Afiyet olsun...:KK16::KK16::KK16:
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 20 Kasım 2013
  2. 18 Kasım 2013
    Konu Sahibi : sakeena
  3. Kazen

    Kazen Babalar ve Oğulları Yönetici

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    9.506
    Beğenildi:
    2.020
    Beğendikleri:
    873
    Ödül Puanları:
    113
    Heyyyyyyt beeeee
    Budur : )

    Ahh ah olsa da yesek : )
     
  4. 18 Kasım 2013
    Konu Sahibi : sakeena
  5. Kazen

    Kazen Babalar ve Oğulları Yönetici

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    9.506
    Beğenildi:
    2.020
    Beğendikleri:
    873
    Ödül Puanları:
    113
    Ne eti kullandığınızı neden yazmadınız ?

    Yanında biber közlemişsiniz bu da +

    Bir hemşeriniz olarak çok not kırarım bunda : )
     
  6. 18 Kasım 2013
    Konu Sahibi : sakeena
  7. cmrmduru

    cmrmduru ♥♥Bir Bedende İki Kalp ♥♥ Üye

    Katılım:
    6 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.487
    Beğenildi:
    446
    Beğendikleri:
    436
    Ödül Puanları:
    83
    Kesinlikle etli ekmeği harika bir tat
    Eşimin asker arkadaşı konya'ya davet etmişti ve etli ekmek yapmışlar.
    Nekadar yediğimi bende hatırlamıyorum,çok hoşuma gitmişti


    Emeğinize sağlık süper görünüyorlar
    :KK56:
     
  8. 18 Kasım 2013
    Konu Sahibi : sakeena
  9. zeynep_canan

    zeynep_canan ALLAH ne güzel vekil..... Pro Üye

    Katılım:
    7 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.121
    Beğenildi:
    12
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    çok begendim canım ellerine saglık :KK16: :KK16:
     
  10. 18 Kasım 2013
    Konu Sahibi : sakeena
  11. MaRaL_

    MaRaL_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    3.894
    Beğenildi:
    620
    Beğendikleri:
    135
    Ödül Puanları:
    113
    itiraz ediyorummmmm gazelim ve kazen sanada itiraz ediyorum destekledigin için :)
    araba$i afyonundur bi kerem :KK19:
    Afyon yzazmamana ragmen oyum senin
    araba$i hamurunu oyle kaldirmak her yigidin harci deildir , yemeside oyle tabiki hehehe
    canim istedi, hamile olsam çocugun bi tarafi eksik olurdu kizzzzzz :KK56:
     
  12. 18 Kasım 2013
    Konu Sahibi : sakeena
  13. sakeena

    sakeena Eşim,oğlum sonsuz şükrüm. Pro Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2012
    Mesajlar:
    8.561
    Beğenildi:
    413
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    83
    imkan olsa da her canı çekene ikram edebilsem keşke..:KK34:
    biber közledim zaten, tabağın kenarında görmediniz sanırım :KK51:
    dana eti kullandım ama genelde dana eti kullanıldığı için belirtmek aklıma gelmedi..kazen bey hemşeriymişiz madem bu kadar acımasız olunur mu?? :KK34:
     
  14. 18 Kasım 2013
    Konu Sahibi : sakeena
  15. Kazen

    Kazen Babalar ve Oğulları Yönetici

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    9.506
    Beğenildi:
    2.020
    Beğendikleri:
    873
    Ödül Puanları:
    113
    Biberi yanlış yazmışım sonra düzelttim, benim hatam : )

    Bu arada dana eti kullanıldığına emin misiniz ? Yoksa yeni nesil koyun kokuyor diye mi dana eti kullanıyor ? Buna da bir açıklık getirsek :)
     
  16. 18 Kasım 2013
    Konu Sahibi : sakeena
  17. sakeena

    sakeena Eşim,oğlum sonsuz şükrüm. Pro Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2012
    Mesajlar:
    8.561
    Beğenildi:
    413
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    83
    maralcım öncelikle özlemişim seni nasılsın :KK16: canım..
    bu arada arabaşı iç anadolu da çok bilinir ama konya ağırlıktadır bikerem...:KK34:
    tek tek bütün illeri eklesem epey uğraşmam gerekirdi...:KK14:
    hamuru tutturmak çok zor evet, ama senelerdir elimiz alıştı...:KK14:
    gel ikram edeyim kuzum benim...:KK16: ayıpsın..
     
  18. 18 Kasım 2013
    Konu Sahibi : sakeena
  19. MaRaL_

    MaRaL_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    3.894
    Beğenildi:
    620
    Beğendikleri:
    135
    Ödül Puanları:
    113
    etli ekmegi bu yaz sayikladim durdum ama nasip olmadi yemek :KK43: ben de kendim yapayim bari, çarsamba yapar burayada foto eklerim in$allah gazelim
    ellerine saglik