köpoğlu

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve you_know tarafından 23 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    Patlıcanları alacalı soyalım. Uzunlamasına dörde bölüp, kuşbaşı doğrayalım , tuzlu ve limonlu suya atıp yarım saat bekletelim. Yarım saat sonra sudan çıkarıp elimizle sıkalım ve kızgın yağın içine atıp arada karıştırarak kızartalım. Aynı yağa küçük doğradığımız biberleri de atıp kızartalım.
    Derin bir kasede dövdüğümüz sarımsakları, yoğurtla karıştıralım. Patlıcan ve biberleri de kaseye alarak iyice karıştıralım. Bu karışımı dikdörtgen bir cam kaba çıkaralım.
    Tavaya çok az sıvı yağ koyarak, ikiye böldüğümüz sarımsakları ve rendelediğimiz domatesleri ilave edelim. Tuzunu da koyarak, domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Ocağın altını kapatıp biraz soğımasını bekleyelim ve domates sosunu, yoğurtlu patlıcanların üzerine istediğimiz şekilde yayalım.
    Afiyet olsun.
     
  2. 26 Haziran 2010
    Konu Sahibi : you_know
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    oo nişanlım bayılır patlıcan ve biber kızartmasına. eline sağlık. yaparım mutlaka.
     
  4. 26 Haziran 2010
    Konu Sahibi : you_know
  5. iremsu

    iremsu MaBel Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.836
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Güzel oldu bir dahaki sefer patlıcanları biraz daha fazla kızartırsam harika bir meze olur :))
    Teşekkürler
     
  6. 26 Haziran 2010
    Konu Sahibi : you_know
  7. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    kızlar özellikle yazın şimdi çok güzel oluyor afiyet olsun şimdiden