Köpük Kalpler

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve ozgmm tarafından 26 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    26 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  1. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    Köpük Kalpler

    2 yumurtanın akını ve sarılarını ayırıyoruz.

    3,5 su bardağı elenmiş un
    2 yumurta
    1,5 çay bardağı toz şeker
    1 pk vaniya
    200 gr yumuşamış tereyağı
    ½ çaybardağı süt
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 çay kaşığı tarçın

    unun tamamına 2 yumurtanın sarısnıı, tozşeker, vanilya, tereyağı ve süt ilave edip iyice yoğurun.
    hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
    süre sonunda hamuru tekrar kısa bir süre yoğurup 2-3 mm kalınlığında açın. kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın.
    2 yumurtanın akını ayrı bir kapta mikserle 2-3 dk çırpın ve kurabiyelerin üzerine sürün.
    3 çorba kaşığı tozşekeri 1 çay kaşığı tarçın ile karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpin.
    170' ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.
     
  2. 26 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  3. KiymiziAba

    KiymiziAba Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    5.831
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    resim yok mu

    merak ettim :icecream:
     
  4. 26 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  5. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    malesef resim yok canım ya ekleyemedim bilmiyorumkismile
    ama çok güzel oluyo tavsiye ederim.