Köpüklü Çikolata Pastası

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 29 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    29 Ocak 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    Soğuduktan sonra pastayı kalıptan çıkarıp servis yapın

    Çikolatayı küçük parçalara ayırıp tereyağı ile beraber bir kaba koyun ve tahta kaşık ile karıştırarak eritin.

    Malzemeler: 150 gram çikolata 6 adet yumurta 200 gram pudraşekeri 100 gr. badem 100 gr. patates nişastası 115 gr. tereyağı 2 çorba kaşığı un.

    Hazırlanışı: Fırını orta derecede ısıtın. Yumurtaları kırıp sarıları ile aklarım ayırın. Yumurta sarılarını şekerin yarısı ile beyazlaşın-caya kadar çırpın. İçine dövülmüş bademi nişastayı ve hazırladığınız çikolatayı ilave edip karıştırın. Yumurta aklarına kalan pudraşekerini azar azar ilave ederken kar gibi oluncaya kadar mikser ile çırptıktan sonra önceden hazırladığınız karışımın içine yavaşça dökün ve kaşık ile bir kaç kere alt üst edin. Açılıp kapanabilen kalıbı yağlayın ve un serptikten sonra içine hamuru dökün. Kalıbı hafif ısıdaki fırına sürüp 40 dakika kadar pişirin. .