köpüklü kahve???????*

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve tuanna4 tarafından 28 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    28 Nisan 2010
    Konu Sahibi : tuanna4
  1. tuanna4

    tuanna4 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    15
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    hep deniyorum ama sadece tek fincalık olunca köpüklü oluyor; zaten oda hemen sönüyor bana yardımcı olabilirmisiniz. 4 yada 5 kişilik köpüklü kahve yapmanın sırrını söyleyebilirmisiniz. teşekkürler
     
  2. 29 Nisan 2010
    Konu Sahibi : tuanna4
  3. Phi1618

    Phi1618 askim~ben~bebegimiz Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    712
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    olabildigince soguk suyu al kahve ve sekeri ekle atese koymadan sadece bi defa karistir birak. ustunde topak kalsin kahveler. ocagin en kucuk bolumune al ve atesi olabildigince kisik ac.kaparinca al once kopugu paylastir fincanlara sonra kahveyi fincanda biraz bosluk kalacak seviyede koy en sonda telvesini paylastir ben hep bole yapiyorum kopuk hem bol hem iki renk oluyor.
     
  4. 29 Nisan 2010
    Konu Sahibi : tuanna4
  5. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    daha önce açılmıştı bu konu biraz gerilere gidip bakarsan bulabilirsin,ama benim yaptığı yazayım sana kahve ve şekeri cezveye koyup kuru haliyle bikaç kez karıştırıyorum(bu arada kahveyi bol koyacan,kahvesi az olunca köpüklü olmaz) daha sonra kaç kişilik yapacaksam fincanla ölçüyorum ve çok fazla harlı olmayan ocağa koyuyorum ,kabarıp köpürmeye başlayınca fincanlara paylaştırıyorum,sonrada biraz daha kaynatıp fincanları dolduruyorum...
     
  6. 2 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : tuanna4
  7. kelebekcik

    kelebekcik evli ve çook mutlu:) Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    1.418
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    canım öncelikle kahvenin taze olması şart..eğer taze değilse ne yaparsan yap köpürmez..ben kahve makinesinde yapıyorum..ama hani şu çok ucuz olan makineler var ya onlardan..sende böyle bi makine alırsan işin kolaylaşır..kahvesini şekerini suyunu koyuyorum..1-2 kez karıştırıp bırakıyorum..üstünde kahve top top kalıyo ama hiç öenmli değil..sonra fişe takıp kabarıncaya dek bekliyorum 30 sn falan sürüyo zaten..ister köpükleri pay et ister etme acaip bi köpük elde ediyosun..
     
  8. 7 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : tuanna4
  9. Yuse

    Yuse Bir MELEK gördüm sanki Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2007
    Mesajlar:
    1.773
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Ömrümde 5 fincan içmemişimdir..
    yapmayıda sevmem içmeyi de.. Ama evim olunca yapmak zorundayım artık!!

    Bende beceremezdim...Buzdolabında soğuk su bekletiyorum artık köpüklü kahve için...nasıl köpürüyor inanamazsın...
     
  10. 12 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : tuanna4
  11. hperi

    hperi :) Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    8.478
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    acaba cezveyle bir ilgiside olabilir mi köpüğün?
     
  12. 10 Haziran 2010
    Konu Sahibi : tuanna4
  13. glshsn

    glshsn gülşah Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    66
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    kahveyi pişirirken biraz karbonat yani toz soda koyduğunda çok köpüklü oluyor ve tadını hiç bozmuyor hem yediklerinide hazmettiriyor :))))))))
     
  14. 17 Haziran 2010
    Konu Sahibi : tuanna4
  15. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    1 fincan kahveye 1 tatlı kaşığı kahve koyarsan ve köpürmeye başlayınca tüm fincanlara paylaştırısan köpüklü oluyor.
     
  16. 17 Haziran 2010
    Konu Sahibi : tuanna4
  17. kays

    kays Popüler Üye Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2008
    Mesajlar:
    567
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    benden de bir yöntem, kahveyi cezvede değil de fincanda pişirmeyi deneyin, köpükler dağılmıyor çok daha güzel oluyor. soğuk su ve yeni çekilmiş kahve de şart tabi, afiyet olsun =)
     
  18. 17 Haziran 2010
    Konu Sahibi : tuanna4
  19. fascination

    fascination Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.714
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    aynen bende böyle yapıorum kahve ve şekeri kuru halde karıştırıp soğuk su koyup kısık ateşte pişiriorum önce o kalın köpüğünden paylaştırıp fincanlara sonrada karıştırıp ince köpüğünden alıp paylaştırıyorum fincanlara bol köpüklü oluyo ama bi püf noktasıda taze kahve olucak mutlaka yoksa köpürmez mesela kaçıncıya oluyo bu şu marketlerde satılan ambalajlı kahveler hiç mi kabarmaz ya bayatlar işte en iyisi bi kahveciden hemen o anda granülleri çektirip almak gör o zaman köpüğüa.s