köpüklü nefis türk kahvesi için

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve joli_joli tarafından 12 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2009
    Konu Sahibi : joli_joli
  1. joli_joli

    joli_joli Popüler Üye Üye

    Katılım:
    23 Şubat 2009
    Mesajlar:
    168
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    108
    kızlar ben kahveyi çok severim tabi fal bakmayıda :) ama ne yazıkki türk kahvesi yaparken bi türlü köpüklü, leziz bi kahve yapamıyorum. köpük olsada hemen kaçıyor.bazen dışarda kahve içtiğimde fincanın yarısına kadar dayanıo köpüğü.sizin bu konuda tavsiyleriniz var mı? ne tür kahve kullanıyosunuz? kahveyi nasıl pişiriyosunuz acaba?
     
  2. 12 Aralık 2009
    Konu Sahibi : joli_joli
  3. bitli papatya

    bitli papatya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2007
    Mesajlar:
    315
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canım
    kahveyi buz gibi suyla yap tadıda köpüğüde güzel oluyor
     
  4. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : joli_joli
  5. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    aynen bende buza yakın suyla pişiririm. kahveyi tatlı kaşığıyla ölçerim. ocağa koymadan önce alt tarafını karıştırırım. kısık ateşte pişiririm. içinde kaşık kesinlikle koymam. cezveyi ateşe koyduğum andan itibaren, cezvenin sapından tutup ufak ufak aşağı-yukarı yönünde zıplatırım. köpük kenarlardan kabarınca fincanlara tatlı kaşığıyla paylaştırırım. biraz daha kaynatırım. servise hazır olur.
    eğer imkanınız varsa,özel kahveciler mutlaka vardır yaşadığınız yerde,çift kavrulup taze taze çekilmiş alırsanız da çok lezzetli olur. asıl köpük yapan kabuk kısmıdır,ince kabukları vardır kahvenin onlarla birlikte çektirin. afiyetler olsun
     
  6. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : joli_joli
  7. krizalit.kristalin

    krizalit.kristalin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.379
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Şeker ve kuru kahveyi kuru cezvede eze eze karıştırırım. Üstüne suyu ekler kaşıkla şöyle bir çevirdikten sonra bir daha hiç karıştırmam. Ağır ağır pişer, çok da köpüğü olur, deneyiniz.
     
  8. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : joli_joli
  9. SEN_KOLIK

    SEN_KOLIK herkez YALANCI!! Pro Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.132
    Beğenildi:
    1.026
    Ödül Puanları:
    163
    ben bir keresinde seker yerinde tuz koymustum inanilmaz köpürdükaydirigubbakcemile3
    tabi icenlerin hepsi teker teker tükürdüler:hulya:
     
  10. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : joli_joli
  11. On41

    On41 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.259
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    bendensin canım..kaydirigubbakcemile5 ama küp şeker kullanmayın..toz şeker ve kahveyi suyu koymadan iyice karıştırın.. sularını da koyduktan sonra ben hiç karıştırmıyorum.. kaynamaya yakın köpükleri kabarıyo zaten ..o zaman alıyorum paylaştırıyorum fincanlara.. yarıya kadr köpük oluyo nerdeyse..kahveyide yavaş yavaş dökün. bi anda dökerseniz köpüğü gider. arkadaşlarımın görücü kahvelerini hep ben yapmışımdır söylemesi ayıp :kahve:
     
  12. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : joli_joli
  13. _sanat_

    _sanat_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2009
    Mesajlar:
    3.559
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    ben de bi türlü tadını tutturamıyorum ya kahvesi az oluyor ya da fazla:bbo:
     
  14. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : joli_joli
  15. _sanat_

    _sanat_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2009
    Mesajlar:
    3.559
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    on cnm beni istemeye geldiklerinde de yapar mısııınnn:roflol:
     
  16. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : joli_joli
  17. zlato

    zlato Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2009
    Mesajlar:
    349
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kahveyi , şekeri ( ben şekersiz yaparım) soğuk suyu koyarım hiç karıştırmadan çok kısık ateşte pişiririm...kaynamadan köpük oluşunca fincana dökerken fincanın duvarına dökerim yavaşça bir parmak kadar...sonra ateşe tekrar koyar kabarınca kalan kahveyi de dökerim...bol köpüklü oluyor her zaman...


    ama kahveden kahveye de fark ediyor...
     
  18. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : joli_joli
  19. krizalit.kristalin

    krizalit.kristalin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.379
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Evet, kesme şeker kıvamını bozuyor, tadı da bir tuhaf oluyor.