Körili Biftek

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    1 porsiyon: 320 kalori

    Pişirme süresi: 45 dk.



    1,5 su bardağı su
    1 adet orta boy havuç, rendelenmiş
    1 adet büyük soğan, rendelenmiş
    2-3 çay kaşığı köri
    2 diş sarmısak, dövülmüş
    3/4 su bardağı kabuklu pirinç
    250 gr. biftek
    1 su bardağı donmuş bezelye
    1 adet domates, küp küp doğranmış
    1 kaşık sıvı yağ

    Kalın tabanlı teflon tavaya sıvı yağı koyup bifteğin iki yüzünü 5 dakika pişirin. Kesme tahtasına alıp hafif soğuyunca küp küp doğrayın.
    Aynı tavaya su, soğan, havuç, sarmısak ve köriyi koyup orta ateşte kaynatın. Pirinçleri atıp kapağını kapatın. 40 dakika kadar pişdikten sonra pirinçlerin yumuşayıp, yumuşamadığını kontrol edin.
    Pirinçler pişip tüm suyu çektiğinde doğranmış biftek, domates ve bezelyeleri ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirip altını kapatın.
    Domates salatası ile servis yapın.