Körili Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 24 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    24 Eylül 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    1 su bardağı jasmine pirinci
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 tatlı kaşığı köri
    1 çay bardağı kuş üzümü
    1 çay kaşığı karabiber
    2 su bardağı tavuk suyu
    Tuz
    5-6 dal taze soğan(yeşil sapları)

    Tencerede tereyağını eritip pirinci ekleyin. İyice kavurduktan sonra köri ve kuş üzümünü ekleyin. Biraz daha kavurarak tavuk suyunu ilave edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra bir kere karıştırıp 10-15 dk bekletin. Serviz yapacağınız zaman bir tabağı alın üzerine ince kıyılmış taze soğan saplarını ekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun..
     
  2. 24 Eylül 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 2 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. MATMAZEL87

    MATMAZEL87 kızını büyütmekte... Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.895
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    148
    ay köri baharatına bayılıorum ama bir tek ben yiyorum evde körili pilavı ve kendiniiii
     
  6. 3 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Ben de çok severim bu baharatı özellikle de tavukla...