Körili Piliç/Fransa

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 12 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.146
    Ödül Puanları:
    438
    Pilici dörde bölün, butların açılmaması için bacak kemiklerini hafif yontup but derisini delip deriye geçin veya pilicin incik kısmını buduna sicimle bağlayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın.
    Piliçleri ilave edip üçer dakika alt ve üst kızartın. Soğan, elma ve kereviz ekleyerek iki dakika kavurup ununu da ekleyerek karıştırın.
    Ketçap, köri ve beyaz şarabını da ilave ederek karıştırın.
    Üzerine tavuk suyunu ve tuzunu koyarak ağır ateşte 35 dakika pişirip ateşten alın.
    Piliçleri bir güvece çıkarın, sosun içine kremayı ilave edip karıştırıp piliçlerin üzerine dökün ve servis edin.