Kornişon salatalık turşusu Saklama

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve silagul tarafından 29 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    29 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : silagul
  1. silagul

    silagul yorgun savaşçı Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    1.741
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    148
    arkadaşlar kornişon aldım heves ettim ama nasıl güzel yapılır bilmiyorum,bilenlerin yardımına ihtiyacım varmirmirmirmirmirmirmirmir
     
  2. 29 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : silagul
  3. silagul

    silagul yorgun savaşçı Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    1.741
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    148
    anam bacılar yokmu hiç turşu kuran
     
  4. 29 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : silagul
  5. kimyager8

    kimyager8 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2008
    Mesajlar:
    170
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım ben hazır turşu suyu var fersanın onunla yaptım geçen yıl,çok güzel oldu bu sene de öyle yapcam,hiç bişi yapmıyosun,suya atıp kapatıyon ağzını,üstünde de yazıyo zaten
     
  6. 30 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : silagul
  7. necoo

    necoo Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    118
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
     
  8. 30 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : silagul
  9. filizim

    filizim Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4.712
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Erimemesi için limon tuzu atın arkadaşlar ve kaya tuzu kullanın.Sirkesini de az koymayın...........
     
  10. 30 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : silagul
  11. zerrinn

    zerrinn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    775
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    canım tursu kur lar var ben onları kullanıyorum kornisonları kürdanla deliyorum kavanoza dolduruyorum ve tursu kurları bir kapta sıcakl su ve sirke ile karıstırıyorum istersem sarmısak atıyorum cok nefis oluyor hem bir yıl boyunca sert kalıyorlar üzerinde kullanımı yazıyor hem diğer tursular gibi erimiyor
     
  12. 2 Eylül 2008
    Konu Sahibi : silagul
  13. sevdalxix bulut

    sevdalxix bulut Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    77
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    Bak canım bu ölçülerde kur turşunu sonuca bayılacaksın.

    1 litre kaynayıp soğutulmuş tatlı su, 7 tatlı kaşığı turşu için kalın tuz, 1 çay kaşığı tepeleme limon tuzu, 2 çay bardağı (hani o büyüklerden) sirke, 2 kesme şekeri, 1 avuç nohut.

    Yapılışı: Kavonozlara önce 1 avuç nohutu, üzerine turşuluk malzemeleri, aralarına da soyulmuş sarımsakları koyun. Üzerine diğer bir kapta 1 litre suyun içine, tuzu, limon tozunu, sirke ve 2 kesme şekerini koyup karıştırarak erittiğiniz suyu dökün. Su malzemelerin üzerine kadar çıksın. Kavanozların ağzını kapatmadan 1 gece bekleyin. Sabah kalktığınızda malzemelerin biraz aşağıya indiğini göreceksiniz. Biraz daha turşuluk malzemelerden ekliyebilirsiniz. En son üzerine kereviz yaprağı, maydanoz, dereotu koyup ağzını sıkıca kapatın. Loş ve serin yerde yaklaşık 1 ay bekletin. Bayılacaksınız. Afiyet olsun.


    Bu tarifi yeni buldum ve kurduğum turşular harika oldu. :lepi:
     
  14. 2 Eylül 2008
    Konu Sahibi : silagul
  15. sudish

    sudish Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mart 2007
    Mesajlar:
    325
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bencede sevdalı bulutun tarifini deneyin.. hazır turşu kurlardan uzuk durun bence herşeyi mümkün olduğunca ewde yapın daha sağlıklı..
     
  16. 3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : silagul
  17. vicdan

    vicdan ~ справе&#1076 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.101
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106

    Bende cesaret edebilsem bol bol kurucam fisfisfis

    Bu tarifi denemek istiyorum ama rahmetli anneanneciğimin tarifine benziyor sanki,nur içinde yatsın senağlama

    Sevdacım sonucu bildiririm mutlaka tesekkürler cnm :1hug:
     
  18. 3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : silagul
  19. çokoprens

    çokoprens iki prens annesi Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.776
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    turşunun yapımı kadar saklanması da önemli, güneş görmemesi lazım

    serin,ışık görmeyen yerde saklarsanız turşunuz erimez

    bir de turşulara defne yaprağı ve tane karabiber ekleyin harika oluyor