Kornişon Turşu

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve de_niz tarafından 25 Eylül 2013 başlatılmıştır.

    25 Eylül 2013
    Konu Sahibi : de_niz
  1. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.463
    Beğenildi:
    60
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    48
    KIzlar dün pazardan kornişon turşu yapımı için salatalık aldım. Nasıl yapıldığını bilen var mı_?
     
  2. 25 Eylül 2013
    Konu Sahibi : de_niz
  3. lale1990

    lale1990 BİR KIZI BİR OĞLU VARMIŞŞ Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    1.285
    Beğenildi:
    44
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    48
    canım salatalıklarını güzelce temızledıkten sonra ama sunu unutma ya baskısımlarından bıraz ortadan ıkıye doğru ayır yada orta kısmını bıçakla kesıler yapkı hem cabuk sararsın hemde ıcıne su gecsın sonra hazırlıycagın suyun 3 te bırı kadar sırke koy ve tercıhın kadar sarımsak ve ensona eksısı ve tuzu tuzu eksısınden bıraz fazla olsunkı salatalıkların sert kalabılsın çabucak yumuşayıp zıyan olmasın ıste bu kadarrben böyle yaptım çokta güzel oldu tursumm:KK9:
     
  4. 3 Ekim 2013
    Konu Sahibi : de_niz
  5. hatibulut

    hatibulut Rabbim sana emanetiz... Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    6.860
    Beğenildi:
    491
    Beğendikleri:
    883
    Ödül Puanları:
    83
    benim kornişonlar tuzdan yenmiyo :KK43:((
     
  6. 4 Ekim 2013
    Konu Sahibi : de_niz
  7. agustos72

    agustos72 YaMusavvir YaBari YaHalik Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    3.907
    Beğenildi:
    648
    Beğendikleri:
    743
    Ödül Puanları:
    113
    tuzunu sirkesini ayarlayamam dersen hazır turşu kurla yap güzel oluyo
     
  8. 4 Ekim 2013
    Konu Sahibi : de_niz
  9. mimoz_a

    mimoz_a Tek Ümidim Sensin Rabbim! Pro Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2011
    Mesajlar:
    3.250
    Beğenildi:
    470
    Beğendikleri:
    90
    Ödül Puanları:
    83
    yemeden önce bi kase de suda bekletseniz??? zeytin tuzlu olduğunda ben böyle yapıyorum :KK31:
     
  10. 4 Ekim 2013
    Konu Sahibi : de_niz
  11. mimoz_a

    mimoz_a Tek Ümidim Sensin Rabbim! Pro Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2011
    Mesajlar:
    3.250
    Beğenildi:
    470
    Beğendikleri:
    90
    Ödül Puanları:
    83
    ya da makarna ve rus salatalarında değerlendirebilirsiniz sanki. nasıl olsa yoğurt ile karışınca tuz oranı azalır :KK8:
     
  12. 4 Ekim 2013
    Konu Sahibi : de_niz
  13. hatibulut

    hatibulut Rabbim sana emanetiz... Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    6.860
    Beğenildi:
    491
    Beğendikleri:
    883
    Ödül Puanları:
    83
    turşu iyice olgunlaşınca başka şişeye sirke limontuzu su koy yiyebileceğin kadar turşuyuda at içine bir hafta sonra düzelmiş olur dedi teyzem baya cazip geldi :)))
     
  14. 4 Ekim 2013
    Konu Sahibi : de_niz
  15. mimoz_a

    mimoz_a Tek Ümidim Sensin Rabbim! Pro Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2011
    Mesajlar:
    3.250
    Beğenildi:
    470
    Beğendikleri:
    90
    Ödül Puanları:
    83
    evet bunu ben de yapmıştım. ama biraz değişik. turşunun bulunduğu mevcut kavanozdaki suyun yarısını boşaltıp üstünü su ve sirke ile tamamlamıştım :KK1: bir süre sonra tuzu suya karıştığından yenilmişti :KK53::KK53::KK53:

    size de afiyet bal şeker olsun inş.
     
  16. 3 Ocak 2014
    Konu Sahibi : de_niz
  17. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.463
    Beğenildi:
    60
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    48
    Ama benim turşularım çok tuzlu oldu :KK43::KK43::KK43: saatler öncesinden suda bekletmeden yenilmiyooooooooo
     
  18. 4 Ocak 2014
    Konu Sahibi : de_niz
  19. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.463
    Beğenildi:
    60
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    48
    hmmmmmm çok mersi şekerim :KK66: