Köy kahkesi

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve janet tarafından 19 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    19 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : janet
  1. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    antep yöresine ait özeliklede bayramlarda yapılan bir kuru pasta cesidi ve özelligi 5, 6 ay kalsada bayatlamıyor ve icindeki baharatlar her gecen ğün dahada ğüzellestiriyor

    karanfili dövün rezeneneyi susamı cörek otunu kokusu cıkana kadar biraz karıstırarak kavurun

    1paket marğarin
    yarım su bardağı sıvı yağ
    bir su bardağı putra sekeri
    bir fiske tuz
    yarım su bardağı pekmez yarım su bardağı sıfır numara irmik aldığı kadar un ve birer tatlı kasığı rezene cörek otu tarcın ve bir iki tane karanfil ve yarım su bardağı susam kabartma tozu ve vanilya iki yumurta ve yarım su bardağı süt

    sıvı olanları iyice karıstırın sonra sekeri ilave edin sonra baharatları en sonunda un ve irmigi cok sert bir hamur olmayacak ve kücük halkalar yaparak üzerleri kızarana kadar pisirin soğutup saklayacağınız kaplara alın afiyet olsun