Koyu renkli kiraz kötü kolesterolü düşürüyor

Konusu 'Bitki Sözlüğü' forumundadır ve esyn tarafından 3 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

    3 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : esyn
  1. esyn

    esyn Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.868
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148

    100 gram kiraz kandaki kötü kolesterolü düşürüyor ve kalp krizi ve damar tıkanıklığını önlüyor


    [​IMG]



    ABD’de Michigan Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre günde 100 gram kiraz yemek, kandaki kötü kolesterolü yüzde 17 oranında düşürüyor. Böylece damar tıkanıklığı ve kalp krizi riski azalıyor. Uzmanlar, “Kirazın rengi ne kadar koyu olursa, içindeki besin değeri o kadar yüksek demektir. Koyu renkli kirazları tercih edin” tavsiyesinde bulundu.


    VATAN GAZETESİ
     
  2. 15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : esyn
  3. DieAnotherDay

    DieAnotherDay Meli'nin Dolabı Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    301
    Beğenildi:
    41
    Ödül Puanları:
    113
    Kirazın bilinmeyen özellikleri:
    · Kiraz fitokimyasallar açısından zengindir. Bunlar: anthocyanins (mevye ve sebzelerin rengini veren pigmentler; ki bunlar hücreleri zararlı kanserojen maddelere karşı koruyan antioksidan özellikleri sebebiyle kansere karşı seçenek oluşturabilirler). Aynı şekilde bir flavonoid olan quercetinki içinde hem anti-kanser bir oluşum, hem de anti-imflamotoral ve intihistaminik (alerji ve enfeksiyon önleyici) özellikler taşıyan bir antioksidandır.
    · Kiraz hem kolesterolü hem de kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir.
    · 100 gram kirazda, 17 bin miligram C vitamini bulunmaktadır. Her insanın günde 60-80 miligram C Vitamini alması gerekiyor.
    · B1, B2, B5 vitaminleri, magnezyum ve kalsiyum da bulunmaktadır.
    · Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlayabilir. Bu nedenle romatizma ve gut hastalıkları, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılabilir.
    · Kabızlığı önlemede etkilidir.
    · Kirazda bulunan kinik asit, böbreklerin taş ve kum yapmasını önleyebilir ve varsa zamanla dökülmesine yardımcı olabilir.
    · Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.
    · Aşırı ilaç tüketimi ile karaciğerde oluşan yükün azaltılmasında yardımcı olabilir.
    · Nikotinin vücuttan atılmasında yardımcı olur.
    · ıçerdiği meyve şekeri levüloz rahat sindirilebildiği için, şeker hastaları da kirazı yanında protein kaynağı besinlerle birlikte tüketebilir.
    · A vitamininin önemli bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, göz problemlerinin önlenmesinde yardımcı olabilir.
    · 20 kirazda 12 - 25 miligram arasında antosiyanin bulunmaktadır, bu da bir aspirinden on kat daha etkilidir.
    · 30 gram kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay, böbrekleri çalıştırarak, diüretik (idrar söktürücü), kan ve idrar yolları temizleyicisi, safra akımını sağlayıcı, bağırsak düzenleyici etki gösterebilir