Kozalak pasta ok gzel

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    Tereyağı ve çikolata kaynamakta olan suyun buharı üzerine oturtulan bir kab içerisinde eritilir.
    İçerisine bal , kakao ,ceviz kırıkları karıştırılır üzerine bir paker mısır gevreği eklenir karışım bir süre dinlendirilir.Limon sıkacağının arkasına doldurulup tepsiye ters çevrilir ve üzeri hindistan cevizi ile süslenir.
    isterseniz kare bisküviyi elle kırıp ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz
    püf noktası
    HANİ LİMONLUKLAR VARYA EVİMİZDE KLASİK NAYLON
    ONUN ARKASINI KALIP OLARAK KULLANIYORUZ İÇİNE DOLDURUP TEPSİYE ÇIKARTTIRIYORUZ AYNI KOZALAK GİBİ OLUYOR GÜZEL BİR ŞEKİLDE TABAĞA DİZİP SUNUYORUZ ÜSTÜNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİYORUZ
    SANKİ KAR YAĞMIŞ GİBİ HARİKA OLUYOR