Közlenmiş karnıyarık

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve chatlak tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  1. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    közleyerek yaptığımız için kızartmadan daha hafif oluyor :)



    4 Adet patlıcan
    2 Adet soğan
    3-4 Diş sarmısak
    2 Adet domates (süslemek için ayrıca 4 dilim domates)
    1 Adet sivribiber (süslemek için ayrıca 4 adet sivribiber)
    250 Gr yağsız kıyma
    2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    4 Çorba kaşığı sıvıyağ
    1 Su bardağı su
    Tuz ve karabiber

    * 4 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarmısak, sivribiber ve domatesleri hafifçe kavurun.
    * Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
    * Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın.
    * Patlıcanların ortasını bir bıçak yardımı ile uzunlamasına yarın.
    * Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun.
    * 1 su bardağı su ilave edip üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin.
    * Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
    * Sıcak olarak servis yapın.
     
  2. 29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  3. Lexington

    Lexington Guest

    çok güzel afiyet olsun
     
  4. 29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  5. dilemma_

    dilemma_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.167
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Ablam da bu şekilde yapıyor.Çok hafif gerçekten............
     
  6. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  7. samyeli34

    samyeli34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.936
    Beğenildi:
    68
    Ödül Puanları:
    153
    Ben yapmiştim ve begenilmişti kayinpeder tarafindan(kolay yemek begenmezde) karniyarik dişinda başka bir lezet oldu sankim:) denemeye deger
     
  8. 19 Ekim 2010
    Konu Sahibi : chatlak
  9. Ecisss

    Ecisss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    376
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    108
    Eline sağlık, normalini bir yapabileyim de sonra buna geçerim:)) Bir de sana da sorayım bu karnıyarık Topan yuvarlak yani patlıcan ile olmazmı yaa???
     
  10. 22 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : chatlak
  11. prometheus

    prometheus Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.235
    Beğenildi:
    86
    Ödül Puanları:
    108
    Mutlaka denenmeli muhteşem oluyor!

    Bu yöntemi öğrendiğimden beri kızartarak yapmadım hiç:KK66:
     
  12. 30 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : chatlak
  13. kestane_sekeri

    kestane_sekeri Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    2.286
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    hep kızartarak yaptım şimdiye kadar.ama bu da çok güzel olur diye düşünüyorum...eline sağlık