Közlenmiş patlıcan arasında kaşar

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Miensera tarafından 13 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    13 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Miensera
  1. Miensera

    Miensera Dile Gelmez Ahdım Var.... Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    3.285
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    közlenmiş patlıcana bayılırım hemde kaşarlı:)



    içindekiler:
    Patlıcan 4 adet
    Yörsan kaşar peyniri 100 gr.
    Sarımsak 2-3 diş
    Yörsan Süzme Yoğurt 2-3 kaşık
    Reyhan 2-3 yaprak
    Yörsan Tereyağı 1 kaşık

    yapılışı:
    Patlıcanı ateşte közleyip, soyup ikiye ayırıyoruz ve ardından büyük parçalar halinde kesiyoruz. Dilimlenmiş, ızgara yapılmış patlıcanların göbeğine, közlenmiş patlıcanları doldurup, zeytinyağlı sarımsaklı sos ve kaşar peyniri ile sunuyoruz. Ayrıca reyhanı kestikten sonra tabakların etrafına serpiyoruz.

    Sarımsaklı yoğurt sos
    Sarımsaklarımızı ince ince kıyıp süzme yoğurt, maydanoz, tuz ilave edip karıştırarak hazırlıyoruz.