Kral Tacı

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.624
    Beğenildi:
    5.154
    Ödül Puanları:
    438
    Kuzu kafesinin sırt tarafìnı etli bölümü içe gelecek şekilde tac şeklinde dikin. Her iki yüzüne tuz, karabiber ve kekik serpin. Sarımsakları etli kısmına bıçakla delik açarak yerleştirin. Bir tencereye yerleştirip ortasına bir tabak koyun. (Pişme esnasında tacın şeklinin bozulmaması için.)
    Tencereye bir su bardağı sıcak su koyun. Tenceredeki suyun tamamen buharlaşması için pirzolalari pişirin. Yapmış olduğunuz tacı tencereden alin. Fırın tepsisine yerleştirip her iki tarafını da tereyağı ile yağlayın.
    150 derecede 15-20 dakika daha pişirin. Pirzolalar nar gibi kızarınca iç pilavı üzerine çikararak servise sunun.
    İç Pilav Yapılışı
    Pirinci yıkayıp tuzlu ve ılık suyla 20 dakika ıslatın. Bir kaşık yağ ile fıstığı pernbe renkte kavurun. İçerisine üzüm ve zar şeklinde doğranmış ciğeri ilave edin. Ciğer suyunu çekince tuz atıp ateşten alın. Kalan yağı eriterek rondodan geçirilmiş domatesi kavurun. Üzerine üç bardak et suyu ve tuzu koyup pirinci suya salın. Pilav suyunu çekince içerisine hazırladıgıniz ciğeri karıştırıp ocağı kapatın. Ağzına kağıt bir peçete koyarak 20 dakika demlendirerek servise sunun.