Krapfen (Berliner)-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Schirin tarafından 20 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Schirin
  1. Schirin

    Schirin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    Almanyada çok sevdigim bir tatlıydı burdada bir kaçkez yaptım yagda kızarmasına ragmen cok hafif kesinlikle yaglı degil tavsiye ederim..arattırdım yoktu umarım daha önce verilmemiştir



    15 gr. yaş maya
    125 ml. süt ( yarım su bardağı)
    250 gr. un
    25 gr. margarin ( oda sıcaklığında)
    1 adet yumurta
    50 gr. toz şeker
    bir tutam tuz
    limon aroması
    marmelat
    pudra şekeri

    Un,margarin,yumurta ve tuzu bir kaba alalım. Bir damla limon aroması ve şekeride ilave edelim.
    Ayrı bir yerde ılık süt içinde erittiğimiz mayayı karışıma yavaşça ekleyelim ve hamuru yoğuralım.(sütün ısısı çok önemli çok sıcak veya soğuk olmamalı).
    Ele yapışmayacak ve çok da sert olmayan kıvamı yakalayana kadar yoğuralım.Gerekirse un veya süt ilave edebiliriz.
    Kabımın üstünü kapatalım ve ılık bir ortamda hamuru 30 dakika mayalandıralım.
    Kabaran hamuru 6 parçaya bölelim ve elimizle yuvarlak şekil verelim, bu şekilde 15 dakika daha mayalandıralım.
    Fritözünüzü 165 dereceye getirin ve ısındıktan sonra berlineri kevgire alın ortasının pişmemesi için kevgiri yağa tam batırmadan bir tafarını 2 dakika diğer tarafını da 2 dakika kızartın.
    Marmelatı krema sıkma torbasına alalım ve uzun ince ucu takalım.Berlinerlerin bir kenarından içine marmelat sıkalım.
    Üzerlerine bol miktarda pudra şekeri serpelim.
    Ilık olarak servis edin.
     
  2. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Schirin
  3. Schirin

    Schirin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
  4. 23 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Schirin
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine saglik canim cok guzel gorunuyo ,normalde ben magazadan alip yiyorum hic yapmamistim ,cokta severim ,insallah zamani gelince senin tarifini uygularim canim
     
  6. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Schirin
  7. Schirin

    Schirin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    bende fırından alırdım 4 5 tane kışın kahve yapıp yerdim cok seviyorum ya
     
  8. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Schirin
  9. die Lehrerin

    die Lehrerin Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben berlinerin yağda ytapıldığını yrni öğrendim. hemen yapacağım bakalım becerebilecek miyim. sağol schirin
     
  10. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Schirin
  11. Schirin

    Schirin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    bende duyunca şaşırmıştım çünkü hiç yaglı degil
     
  12. 16 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Schirin
  13. deryam76

    deryam76 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    791
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canim ellerine saglik cok guzel gorunuyor disardan aliyoruz ama bende deniyecegim
     
  14. 22 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Schirin
  15. yasemennnn

    yasemennnn cennet kokulumm gel artık Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.103
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ellerine sağlık harika gözüküyolarrrrrrr
     
  16. 22 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Schirin
  17. marsel

    marsel Guest

    süper görünüyor.............
     
  18. 8 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Schirin
  19. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ellerıne saglık canım
    bende severım berlınerı ama sekerle olanı