Krem Karamel

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve matahari_ tarafından 2 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    2 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  1. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    Süper bir tat...

    1 su bardağından 1 parmak eksik toz şekeri karamelize edin. (bir tencerede biraz sıcak suda suyunu çekene kadar kaynatıp kavurunca kahverengiye dönüp karamelize oluyor.) Kaselere bölün, 5 dk beklettikten sonra üzerine muhallebisini koyun.

    1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
    Muhallebisi için:
    1 lt. süt,
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    1 çay bar. mısır nişastası
    1 su bar. toz şeker

    Muhallebi yapılışı:
    Muhallebi malzemelerini karıştırarak pişirin. Sıcakken kaselere (karamelin üstüne) dökün.
    1 gece bekletin, servis yaparken tabağa ters çevirin.
    Afiyet olsun...
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  3. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.592
    Beğenildi:
    12.565
    Ödül Puanları:
    288
    Cnm sen denedınmı tadı nasıl
     
  4. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  5. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    Evet ben sık sık yapıyorum ve tadından çok memnunum. Bazı krem karamellerde yumurta kokusu oluyor. Bu tarifte olmaması da hoşuma gidiyor.
     
  6. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  7. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.592
    Beğenildi:
    12.565
    Ödül Puanları:
    288
    hmm peki tşkler
     
  8. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  9. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.592
    Beğenildi:
    12.565
    Ödül Puanları:
    288
    ılk karamelıze ıslemını yaparken bu bı bardaktan bı parmak eksık toz sekere ne kadar sıcak su eklemelıyım
     
  10. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  11. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    Yarım bardak kadar koyabilirsin. Şeker altın sarısı bir renk almaya başladığında bir ya da iki kaşık daha su ekleyebilirsin.