Krem Rle

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve yesilim tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  1. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Çok lezzetli özellikle çocuklar sevecek

    Süt kaynar olacak malzemeye dökerken

    1,5 Su bardağı toz şeker
    1 Kg Kaynar süt
    3-4 Çorba kaşığı nişasta

    Bir bardak toz şekerini, tencerede altı kısık kahverengi olana kadar eritin (yakmadan):):)
    Önce hazırladığınız kaynar sütün içine,soğuk sütle karıştırdığınız nişastayı ilâve edin.kalan yarım bardak sütüde katın
    Hepsini erittiğiniz şeker tenceresine boşaltın.
    İyice muhallebi kıvamı olana kadar karıştırın.
    Kaplara dökün (Pütürleşirse süzgeçten geçirin) Ilınınca buz dolabına soğumaya bırakın ..
    Arzuya göre üzerine dondurma veya reçel koyup yiyebilirsiniz.
    Afiyet olsun.