Krem Şanti Dolması resimli

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Libyana tarafından 24 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    24 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Evet arkadaşlar dolmalarımız 10 dakika önce tarife hazır hale gelmiştir...:KK66: ..
    Hatta ve hatta şantiler erimiştir bir parça...
    Denemenizi önerdiğim hafif ve şık bir tatlı...
    Siz daha geniş vakitte ve daha özenli yaparsanız sonucunuz çok daha güzeş olur..Biz minik bademimle yaptıgımız ıcın bıraz daha zor oldu;* Ben şantileri çırparken o da hamurlarını mıncıklıyordu en son...



    İÇİNDEKİLER:

    · Yarım çay bardağı pudra şekeri,

    · Yarım çay bardağı sıvı yağ, 100gr. hüner katı yağ,

    · Yarım çay bardağı yoğurt, bir çay kaşığı kabartma tozu,

    · ben birazcıkta içine sakız aroması

    · üzerinin süslemesi için şekerler koydum kokulu olsun diye hindistan cevizi aroması da koydum ama koymazsanız da olur
    İçini doldurmak için de bir paket krem şanti,
    Ve alabildiği kadar un
    (arzuya gore gıda boyaları yahut taze meyveler..;süsleme şekeleri..)

    malzemelerden hamur hazırlayın hamurunuza az az un koyun ve en son kıvama geldiğinde hamuru elinize aldığınızda elinize yağlıymış gibi bir his gelmemeli, ve merdane ile açınca incelttiğinizde tezgaha yapışmamalı.
    Ben bir kere açtım yapıştı tezgaha ,ama hemen yine un ekledim az bir miktar ve yine yoğurdum ve istediğim kıvamı elde ettim. 2cm. şeritler halinde kesip yağlı kağıttan hazırladığım külahlara sararken de hiç zorlanmadım hamur hiç kopmadı. Buradan da anlıyoruz ki hamur kıvama gelmiş. Ve hamur o kadar hoş olmuş ki içine bir şey doldurmadan bile yersiniz..Sonrada hamuru merdaneyle inceltip şeritlerinizi hazırladığınızda külahlarda hazır hemencecik bitiyor.
    Yani pratik oluyor,ama biryandan sarıp biryandan külah hazırlarsanız çok zamanınızı alır ve eller yağlı,her şey karışır gider.
    Krem şantinizide hazırlayın, ama kıvamı sakın ha sakın sıvı olmasın çünkü akar yoksa. Koyu kıvamda olsun.Sıkma torbasına doldurun kremşantiyi çırpıp dolapta 15 dk beklettikten sonra.
    kaynak:breezewind.blogcu
     
  2. 24 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 24 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  6. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  7. icimdeki_sen

    icimdeki_sen 17.10.2014 miladim kizim Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.978
    Beğenildi:
    77
    Ödül Puanları:
    153
    offf ya zaten tatli krizim tutmus durumda canim cekti valla...
    ellerine saglik canim...
     
  8. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  9. SuLtan42

    SuLtan42 Uykucuuu Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.503
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Cok cok cok cok begendim tarifini (?) :çok üzgünüm: :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

    lüpten dayinin britanyadan getirdigi bebekle oynat beni tmm mi :eek: senağlama :a015:
     
  10. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  11. BeyzaNur-HH

    BeyzaNur-HH geL artik Melegim Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.744
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    valla cok beceriklisin canim
    eline saglik cok guzel gozukuyorlar
     
  12. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  13. libi'ciğim ellerine sağlık hayatım yine döktürmüşsüncokacimcoook...ama bu hamur külahları heralde önce pişiyor ve tabii içindeki kalan yağlıkağıt kalıplarda çıkıyordurnaniknanik...eminim bunlar oluyordur da kaç derece fırında ne süre tutuyorsun göz kararımı mesela..birde o kağıt kalıplar kolayca çıkıyormu içinden külahların....:uhm: işte böyle canım...ya ben koşu bantı aldım...kilo verecem diye...ama o psikoloji ile niye ise buralaar takılır oldumnaniknanik:roflol:
     
  14. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  15. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [Afiyet olsun canım.Şeniz
    Evet önceden pişiriyoruz 180derece yaklaşık 15-20 dakikada pişiyor;beyaz kalmasını sağlıyoruz;tabi fırınınızın diline de bağlıhihoyyyt Süresi...Yağlı kağıtlar çıkıyor tabi içinden pişince..Kolaylıkla...İstersen yaglı kagıttan kulah yapımını da resımlerle anlatayım ekleyım balım?...(ben baya bı zorlanmıstım da basta:roflol: ordan bılıyorum
    AHhh ahhh ben de bayramdan sonra recime giriyorum şekerim:jeyyar: d-toks yapacam ama benimki Libyana usulu olcak sıvı almıcam katı gıda ne var ne yok götürcem:roflol:
    Aynı şekilde...Spor yapıyoruz güya ama ne fayda;sen yi yiii yiii şiş sonra koş aanam kooşkaydirigubbakcemile3
    Benim bahanem var bi kerem emziriyorum:roflol: (ne yesem 3 katı:roflol: 5-6 kilo fazlam var vericem ama inşaallah;son 4 ayda aldım;kolaycacık veriyorum ALLAHTAN..=)
    Sevgiler...
     
  16. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  17. kayraz

    kayraz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2007
    Mesajlar:
    122
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ayyy çok güzel görünüyorlar.. sürekli takip ediyorum maşallah döktürüyorsunuz

    ben bu tarifi başka yerde görmüştüm sanırım tv de. külahı milföyden yapıyorlardı.
    milföy hamurundan da güzel olur sanırım .
    ne dersiniz a.s
     
  18. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  19. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    amanin dolmalara baaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkk :))))))))