Kremal domates orbas hakknda yardm...

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve sahra87 tarafından 5 Mart 2009 başlatılmıştır.

    5 Mart 2009
    Konu Sahibi : sahra87
  1. sahra87

    sahra87 Bilemiyorum... Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.116
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaşlar mrb..ben kremalı domates çorbası yapmak istiyorum ama kremam yok evde:KK43:
    çorbası nasıl koyu kıvamda yapabilirim kremasız?yani unla falan olur sanırım ama nasıl olur yapılır?bir de domates değil hazır satılan rendelenmi domates kullanıcam çorba için.malum bu mevsimde domatesleirn rengi ve tadı olmuyor
    CADIARZU
     
  2. 5 Mart 2009
    Konu Sahibi : sahra87
  3. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Ben de yazın domatesleri rondodan geçirip kaynatıp kavanozlara koymuştum, onları değerlendirmek için çorba yapayım diyorum ama tarif yok, tarif veren olursa çok iyi olur.
     
  4. 5 Mart 2009
    Konu Sahibi : sahra87
  5. sahra87

    sahra87 Bilemiyorum... Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.116
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    evet işte ben de rende domateslerle yapıcam ama tarif yok hiç biyerde..krema varsa normal domates çorbası tarifindeki gibi yapılabilir ama bende krema yok..çıkıp almak da zor gelio açıkçası:))
    ben daha önce piştikten sonra ocağı kapatmama yakın un süt ile terbiye hazırlıyordum ve o şekilde koyultuyordum..ama daha iyi bir önerisi olan varsa bekliyorum ben de..
     
  6. 5 Mart 2009
    Konu Sahibi : sahra87
  7. sahra87

    sahra87 Bilemiyorum... Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.116
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    kimseden ses çıkmayınca kafama göre yaptım..acaba bir derdim var başlığınamı açsaydım konuyu:))))
    neys ben şöyle yaptım 2-3 kaşık unla yağı kavurdum ama yakmadan yani rengi açık olmalı unun.sonta göz kararı rende domateslerimden koydum kavurmaya devam ettim sonra biraz süt ve biraz su koydum çırpma teliyle karıştırdım.pütür pütür kalmasın diye..en son da braz tuz ve biraz nane koydum...harika kokuyor ve tadı da güzel.ayrıca pratik..tavsiye ederim kızlar...
     
  8. 5 Mart 2009
    Konu Sahibi : sahra87
  9. el-muallim

    el-muallim kırk yaşımın çiçekleri.. Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2008
    Mesajlar:
    13.673
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    196
    tamam işte arkadaşım gayet hoş olmuş......ben de böle yaparım hatta tel şehrıye eklerım bıde.....afıyet ols........ellerıne sağlık