Kremali Badem Corbasi-Resimli

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve shequre tarafından 15 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    15 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : shequre
  1. shequre

    shequre Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2009
    Mesajlar:
    180
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ramazana yakışan lezzetli bir çorba.ben bu çorbayı
    emirganda içmiştim. tek kelimeyle bayıldım. tadi
    falan superdi. ancak o çorbada krema veya sut vardı
    sanırım. emirganda yedigim badem corbasının tarifi
    aynı zamanda oktay ustanında verdigi tarif bu.



    -3 yemek kaşığı
    sıvıyağ
    - 2 yemek kaşığı un
    - 3 yemek kaşığı
    badem tozu
    - 4 su bardağı soğuk
    su
    - 1 su bardağı süt
    (ya da krema)
    - Tuz
    - isteğe göre üstüne
    sos olarak bir parça
    tereyağı / sıvıyağ ve
    kırmızı toz biber ve
    kavrulmuş badem

    önce tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, unu ve badem
    tozunu ekleyip, hafifçe kavrulmuş badem kokusu
    gelinceye kadar kavurun.

    Soğuk suyu ve sütü(ya da kremayı )ekleyin ve
    kaynayıncaya kadar çırpma teliyle karıştırmaya
    devam edin.Çorbanız koyulaşıp kaynayınca damak
    tadınıza göre tuzunu ayarlayın ve altını
    kapatın.isterseniz karabiber de ekebilirsin

    tavada biraz yağ ısıtıp kırmızı biberi yakın. kaselere
    koyduğunuz çorbanın üstüne sos olarak dökün
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 22 Ağustos 2009